Російська пропаганда приписує українським вйськовим звірства своїх (відео)

21:15 6 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Відеороликом мережі «YouTube», який мав шокувати світову громадськість нібито викриттям жорстокості наших силовиків, виявився фейк із Дагестана.

Дагестанський «оригінал» відео (обережно, кадри жорстокості).
Відео: NEWS707

5 травня у відеомережі водночас із кількох акаунтів було опубліковане однохвилинне відео із немилозвучними варіаціями назви – «Каральний загін скидає трупи під Краматорськом 3 травня 2014 року». У супровідному тексті – відверті повідомлення про «значну кількість потерпілих і жертв» та «розстріл мирного населення» у Краматорську. Зрештою, типовий пропагандистський текст російських ЗМІ.

А от відео – справжнє. Проте – аж ніяк не українське.

Відзняте воно у Республіці Дагестан – суб'єкті Російської Федерації, що входить до складу Північно-Кавказького федерального округу. Відеоролик опублікували у «YouTube» ще 10 листопада 2012 року під назвою «Публічні звірства кафірів над тілами шахідів» із попередженням про кадри жорстокості.

Головні «герої» у кадрі – російські військові, які цинічно скидають із бронетранспортера понівечені трупи вбитих дагестанців. Після так званої «дагестанської війни» (або «другої чеченської кампанії») дана силова «зачистка» була дипломатично названа «відновленням контролю над регіоном російським урядом».

Відео відзняте на мобільник одним із вояків, відтак – не обтяжене чіткими деталями. Тож і запис вирішили використати знову – тепер вже як інформаційну зброю проти українців.

Попри підступні наміри, фейковий відеоролик продовжує ефективно працювати... проти самих росіян. Найвиразніше це видно із численних коментарів-спростувань під «клонами» відеозапису. Як бачимо, пильних інтернет-користувачів «фейковими вкиданнями» обманути складно, тож і жорстоке дагестанське відео видати за українське не вдалося.

Про це повідомляє сьогодні, 6 травня, «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів