Російська інформагенція констатувала факт вторгнення танків в Україну з території РФ (відео)

23:55 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Повідомляючи про них у четвер, «РИА Новости» визнала, що спершу очевидці бачили їх у Сніжному, й нагадує: «Неподалік від Сніжного знаходиться прикордонне село Дмитрівка, яке два дні тому разом з ділянкою кордону взяли під контроль ополченці ДНР».


Відео: Євген Пивоваров

Російська інформаційна агенція «РИА Новости», повідомляючи в четвер про появу в терористів на сході України танків, зауважила, що спершу опитані нею очевидці бачили їх в містах Сніжне і Торез, й нагадала: «Неподалік від Сніжного знаходиться прикордонне село Дмитрівка, яке два дні тому разом з ділянкою кордону взяли під контроль ополченці ДНР».

Відтак наведемо сьогоднішнє повідомлення «Ополчення ДНР визнало, що отримало на озброєння три танки» інформагенції «РИА Новости» повністю:

«Ополчення Донецької народної республіки отримало на озброєння три танки, повідомили «РИА Новости» в штабі ополчення. «Отримання нами танків підтверджуємо. Вони будуть відправлені на найбільш складні напрямки», – повідомив представник штабу

За деякими даними, сьогодні один з танків вступив в бій з Нацгвардією в районі Саур-Могили Донецької області. Звідки надійшли танки, в ополченні не повідомляють.

Опитані «РИА Новости» очевидці бачили їх в містах Сніжне і Торез. За їхніми відгуками, це танки Т-70 або Т-72.

Неподалік від Сніжного знаходиться прикордонне село Дмитрівка, яке два дні тому разом з ділянкою кордону взяли під контроль ополченці ДНР. Водночас МВС України стверджує, що за останні кілька днів колони військової техніки пройшли з території Росії в Україну.

«За даними розвідки ми бачимо, що за останні три дні, незважаючи на заяву РФ про те, що вони вітають мирний процес і дали вказівку посилити контроль кордону, з боку Російської Федерації, зокрема, в районі Дякове, іде проникнення колон через захоплені терористами пункти пропуску», – сказав глава відомства Арсен Аваков на брифінгу.

Він додав, що в четвер через кордон пройшли три танки. «І перебували сьогодні вранці в Сніжному, два з них рушили у напрямку до Горлівці», – сказав Аваков.

Раніше українські прикордонники закрили вісім постів у Луганській і Донецькій областях. Імовірно, ці пости можуть бути вже під контролем ополченців.

Глава самопроголошеної Луганській народної республіки Валерій Болотов заявив днями, що ополченці взяли під контроль більшість ділянок на кордоні. На даний момент Київ розглядає питання про повне перекритті кордону з Росією на сході, повідомив раніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

На думку українських властей, з території РФ на Україну проникають збройні формування. У Росії цю інформацію не підтверджують».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів