Російська армія відпрацьовує біля кордонів з Україною марші для зупинки її «військової машини» (відео)

16:26 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Про це заявив у четвер міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як повідомляє сьогодні, 24 квітня, інформагенція «Интерфакс», міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив у четвер перед початком засідання колегії військового відомства, що біля західних кордонів Росії почалися військові навчання у зв‘язку із ситуацією на Сході України, де, за його словами, «сили явно нерівні». Шойгу розповів також:

«Ситуація в Україні викликає серйозну стурбованість. З 22 квітня нове українське керівництво почало так звану активну фазу операції на південно-східних рубежах України. Вже є людські жертви.

В силовій операції проти мирних громадян на південному сході України діє угрупування українських військ чисельністю понад 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю. Придушення виступів мирного населення здійснюють перекинуті в Донецьк і Луганськ бійці спецпідрозділів служби безпеки України, а також МВС. Проти мирних громадян діють підрозділи Національної гвардії, а також батальйони з екстремістів «Правого сектора».

На кордоні з Росією діють мотоманеврені групи, призначені для ведення диверсійної діяльності. Від збройних сил в операціях беруть участь 17 танкова і 24 механізована бригади, передислоковані з Заходу України. За нашими даними, задіяне угруповання військ налічує більше 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю.

До операції залучено близько 160 одиниць танків, понад 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації. В загонах самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тисяч осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї.

Відмашка на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дана. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених.

Не сприяє нормалізації обстановки навколо України та оголошені навчання військ НАТО на території Польщі і країн Балтії. Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації.

Зі сьогоднішнього дня у прикордонних з Україною районах почалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням».

Як юачимо, російський міністр, повідомляючи, що «в загонах самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тисяч осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї», попри це, заявляє про «придушення виступів мирного населення» на Донбасі. 

Як інформував «Щоденний Львів», очевидець повідомив у четвер про пересування біля кордонів з Україною російської бронетехніка зі символікою миротворців, в інтернет-мережі «Facebook» сьогодні також опубліковані відео, на яких видно пересування російської військової техніки на вулицях російського міста Новошахтинск до українського кордону, натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук попередив в інтерв’ю, опублікованому в четвер, що Росія може почати вторгнення в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів