Рейтинг назвав партії, які долають 5-відсотковий бар'єр на місцевих виборах

14:44 24 вересня 2020 р.

Фото до новини

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: «Слуга народу» 15,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, «Опозиційна платформа – За життя» – 11,5%, «Європейська солідарність» – 11,0%, «Батьківщина» – 8,0% та «За майбутнє» – 5,9%.

Про це повідомила соціологічна група "Рейтинг", пише DailyLviv.

Упродовж останнього тижня перші чотири партії з п’ятірки (парламентські партії) сукупно втратили майже 1,5%.

Радикальну партію Олега Ляшка підтримують 4,4%. За партію УДАР Віталія Кличка готові віддати свої голоси 3,4%, ВО «Свобода» – 3,3%, партію Шарія – 3,0%, партію «Голос» – 2,7%, партії «Наш край» та «Перемога Пальчевського» – по 2,4%, партію «Пропозиція» – 2,1%, партію «Сила і честь» – 1,5%, партію «Самопоміч – 1,2%. Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 21,8%.

  • Порівнюючи рівень довіри, 35% зазначили, що більше довіряють місцевій владі, 17% – більше центральній. 17% довіряють представникам влади на обох рівнях. Чверть не довіряють жодній.
    • 55% вважають місцеву владу ближчою до людей, аніж центральну, лише 9% вважають протилежне. Відносно більше тих, хто вважає місцеву владу ближчою до людей серед мешканців сіл.
    • Стосовно професійності, то 31% опитаних надають перевагу у цій оцінці місцевій владі, 22% – центральній. 18% вважають професійними обидві рівні влади, 19% – жодну з них. Професійною місцеву владу частіше вважають у обласних центрах.
    • Натомість стосовно чесності, то відносно більше опитаних (33%) не надають переваги жодному із рівнів влади. 27% вважають більш чеснішою місцеву владу, лише 13% – центральну, 15% – обидва рівні.
    • 39% вважають, що у зв’язку із децентралізацією влади ситуація у їхній місцевості покращилася, 36% вважають, що вона не змінилася, лише 16% – побачили погіршення. Половина опитаних не бачить загрози розколу країни внаслідок процесу децентралізації влади, водночас, третина – протилежної думки. Останніх відносно більше серед старших респондентів та мешканців сіл.

Довідка

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.
Терміни проведення: 19-22 вересня 2020 р.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів