«Регіонали» заговорили про трупи. Будуть провокації? (відео)

16:27 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ostro.org

За даними Яценюка, «Клюєв особисто давав команду Ратушняку розганяти Майдан і готувати силовий сценарій».


Відео: 5 канал

«Тиждень.ua» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Регіонали заговорили про трупи. На Майдані очікують провокацій»:

«Народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що на Майдані Незалежності опозиція готується загострити протестну ситуацію в країні. Про це Олійник заявив 4 грудня на прес-конференції.

«Лідери опозиції вважають, що сьогодні масові мітинги затихають і потрібно загострити ситуацію в Україні, і розуміють, що українці дуже болісно відгукуються на такі дії як побиття, кров, вбивство» , – сказав Олійник і додав: «Тому обговорюється питання про вбивство когось на Майдані, або підкинути труп».

Регіонал також назвав, що деякі особи з грузинськими прізвищами «мають пряме відношення до консультацій і порад як загострити ситуацію». Олійник також повідомив, що він вже подав відповідні заяви в СБУ і МВС, вказавши джерело такої інформації.

За його словам, її він отримав від особи, близької до керівників Майдану, проте відмовився називати його.

Згодом Арсеній Яценюк заявив, що озвучена Олійником інформація, свідчить, що ПР і влада готуються для силового розгону мирної акції протесту.«Партія регіонів готує сценарій провокацій: це може бути або труп активіста, або труп міліціонера – і на цій підставі почати фактично криваву різанину», – сказав Яценюк. За його інформацією, автором силового сценарію розгону мітингу є секретар РНБО Андрій Клюєв.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає від Генпрокурора перевірити всі морги, лікарні і відділки міліції, щоб знайти 10-х активістів Євромайдану про місце перебування яких наразі нічого не відомо.

«Ми також вимагаємо від генпрокурора надати інформацію про загально зафіксовану кількість смертей за останні 2 доби», – сказав Яценюк.

У свою чергу, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що влада продовжує стягувати до Києва працівників спецпідрозділів, не полишаючи думки про силовий сценарій.

«Клюєв особисто давав команду Ратушняку розганяти Майдан і готувати силовий сценарій», – додав Яценюк.

Як повідомлялось, для захисту від провокацій учасники Майдану створюють загони самооборони.

Нагадаємо, 3 грудня під Адміністрацією президента протестувальники встановили блокпости. До цього активісти Майдануобнесли колючим дротом барикади на вулиці Хрещатик та вулиці Інститутській».

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що влада має намір нацькувати на протестувальників понад 20 тисяч бандитів, відтак Євромайдан оборонятимуть 500 ветеранів «гарячих точок», а в загони самооборони Євромайдану вже записалися 2800 осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів