Регіонали не хочуть випускати Тимошенко за кордон

15:34 4 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Зірвали засідання парламентського комітету з цього приводу й посилаються на новий судовий процес проти екс-прем’єра, ініційований сьогодні в США.

Як інформує сьогодні, 4 листопада, «Тиждень.ua», голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін стверджує, що провладна більшість зірвала засідання у ньому щодо розгляду законопроектів, котрі дозволили б вирішити «питання Тимошенко». Бо з 17-ти членів цього комітету присутні на його засіданні лише семеро представників опозиційних фракцій – «Батьківщини», «УДАРу» й «Свободи» та позафракційні.

«Оскільки восьмеро членів комітету від «Партії регіонів» засідання проігнорували, через відсутність кворуму комітет не може відбутися», – констатував відтак його голова.

Тим часом, як передає «ТСН», депутат від «Партії регіонів» Володимир Олійник заявив, що, «згідно з обставинами, які свідчать про наявність у екс-прем'єрки значних сум грошей «сумнівного походження» за кордоном, випускати Юлію Тимошенко зараз з України недоцільно». Дослівно ж нардеп стверджує з цього приводу наступне:

«Якщо ми її зараз випустимо під будь-яким приводом, це буде означати, що цих грошей бюджет ніколи не побачить. Сьогодні, як ви знаєте, у США та Швейцарії було ініційовано дві судові справи з повернення коштів Юлії Тимошенко. Загальна сума знайдених грошей сягає щонайменше півмільярда доларів США. Частина з них – це спільні гроші з Павлом Лазаренком, які заарештовані і перебувають на рахунках у США. Частина – у швейцарському банку на рахунку Юлії Тимошенко».

Нагадав «регіонал» і про борги Тимошенко перед Росією: «За справою ЄЕСУ існує борг із держгарантіями у понад 400 млн доларів. І з нашого боку було б дуже дивно відпустити Юлію Тимошенко до її незаконно набутих і схованих за кордоном статків. Зараз країна не в такому фінансовому стані, що може собі дозволити припинити боротьбу за корупційно набуті гроші Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка».

А про новий судовий процес проти них інформують, посилаючись на юридичну фірму «Lawrence Graham», «Українські Національні Новини». Зокрема «УНН» повідомляють, що «Міністерство зборів та доходів України почало судовий процес у США та Швейцарії по захисту інтересів держави щодо розтрати 200 млн. доларів колишніми прем’єр-міністрами України Юлією Тимошенко та Павлом Лазаренком».

Як інформував «Щоденний Львів», в Адміністрації Президента допускають зрив домовленостей з ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів