«Регіонал» закликає опозицію і Майдан до переговорів (відео)

18:06 17 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: golosukraine.com

Штаб національного спротиву погоджується на них тільки після того, як Янукович заветує вчорашні закони.


Відео: 5 канал

Співатор репресивних законопроектів, депутат від «Партії регіонал» Володимир Олійник заявив сьогодні, 17 січня, на прес-конференції, що «регіонали» готові почути і Майдан, і опозицію. Дослівно ж він сказав: «Який вихід із ситуації? Сідати за стіл переговорів, сісти і домовитися. Ми готові почути і Майдан, і самі опозиційні сили, оскільки вони є частиною влади в парламенті, про те, які нам потрібно приймати рішення». 

«Регіонал» додав також: «Якщо ми будемо продовжувати конфлікт, повірте, Європа нас такими не чекає. Країна, яка перебуває у конфлікті. Європі не потрібна. У влади, звичайно, помилок предостатньо, але навіть за ці останні 1,5 місяці ми вже стільки кроків зробили вперед в очікуванні, що нас почують, що я не знаю, куди ще далі йти. Ми готові до переговорного процесу».

Про це повідомляє сьогодні, 17 січня, «Незалежне Бюро Новин». Натомість «ICTV» інформує в п’ятницю, що опозиція обіцяє сісти за стіл після того, як Янукович заветує репресивні закони. Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив також під час брифінгу за підсумками наради керівників трьох опозиційних фракцій опозиції у Штабі національного спротиву, що на його засіданні було прийнято звернення до президента зі закликом не підписувати ухвалене 16 січня Верховною Радою.

Він додав: «Зараз є три злочинця – Володимир Рибак як голова Верховної Ради, Ігор Калєтник як перший заступник і Володимир Олійник як голова лічильної комісії, котрі сфальшували всі результати голосування й здійснили державний заколот та державний переворот».

За словами Яценюка, якщо Янукович підпише закони, ухвалені вчора більшістю, то «стане співучасником злочину – злочину зі зміни і повалення конституційного ладу в Україні». Водночас Яценюк підкреслив, що якщо Янукович заветує ці закони і поверне до ВР, то політичний діалог в країні може бути відновлений.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів