Речник РНБО спростував заяву терориста про відхід десантників зі Львова з аеропорту Донецька

08:52 14 січня 2015 р.

Фото до новини

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомляється Андрій Лисенко заявив пізно ввечері в середу: «Донецький аеропорт залишається під контролем українських військових».

Російська інформаційна агенція «Интерфакс» передала пізно ввечері 14 січня в повідомленні «Українські військові спростували відхід з донецького аеропорту»:

«Українські військовослужбовці не залишали аеропорт Донецька і зараз піддаються обстрілу. Про це повідомив «Интерфаксу» представник прес-центру спецоперації на сході України Андрій Лисенко.

«В даний момент аеропорт обстрілюється. Наші військовослужбовці продовжують утримувати позиції, й Донецький аеропорт залишається під контролем українських військових», – сказав Лисенко».

Про це повідомляється в середу на сайті «Интерфаксу», який також додає, що раніше самопроголошений «голова» так званої «верховної ради терористичного угруповання «Данєцкая народная рєспубліка» Дєніс Пушілін стверджував, що нібито «українські військовізалмшають» територію донецького аеропорту.

Як інформував «ЩЛ», 6 січня «Телеканал новин «24» повідомив, що на територію донецького летовища увійшли 50 бійців 80-ї бригади зі Львова, які обороняють його з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік нього, їм висунули ультиматум, але вони підірвали пост, щоб зробити барикаду, журналіст «LIGA.net» Петро Шуклінов розповів у вівторок: «Горілі останки російських солдатів завалили рубежі вздовж лінії нашої оборони. Цифри називаються різні (за даними перехоплень) – від 50 до 250 кадрових російських військових в землі. Це тільки район аеропорту»; нардеп і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав 14 січня такі її оперативні дані: «У ході бою в районі аеропорту в Донецьку одна зі штурмових груп російсько-терористичних військ потрапила під фланговий кинджальний вогонь підрозділів українських військ, зазнавши втрат. Українськими військовими захоплені в полон два співробітники МВС Чечні («кадировці»)», а речник Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ Андрій Лисенко заявив у середу: «Спочатку під час нальоту на Донецький аеропорт бойовики потрапити в термінал, і видавали це як перемогу. Але насправді вони потрапили у пастку. Те ж буде і з іншими», а в прес-центрі АТО повідомили в середу: «О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських «кіборгів». Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів