Разом із «гуманітарним конвоєм» із Росії на Донбас вдерлося поповнення бандформувань, – «ІС» (відео)

12:48 15 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comshaunwalker7

Народний депутат від «Народного фронту» й координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив»Дмитро Тимчук повідомив також у понеділок, що багатогодинний вогонь по українських позиціях вели на Донеччині окупанти зі зведеної ротної тактичної групи однієї з мотострілкових бригад РФ, посиленої двома артбатареями.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат від «Народного фронту» й координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив»Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 15 грудня, такі її оперативні дані:

«Режим тиші», який триває на Донбасі, супроводжується обстрілами з боку російсько-терористичних військ, а також заходами щодо підвищення їх боєготовності та забезпечення матеріально-технічними засобами, необхідними для продовження бойових дій. У соціальних мережах і в інформаційному полі відзначається потужна дезінформаційна кампанія щодо маскування процесу накопичення ресурсів і підготовки російсько-терористичних військ до подальшого ведення бойових дій.

Поширюються відомості про те, що «артилерію відводять», «кількість ополченців зменшується» і т.д. У реальності ж фіксується зворотний процес.

Зокрема, впродовж останніх днів на території, підконтрольній «ДНР», керівництво терористів вирішувало проблему забезпечення бойовиків зимовим обмундируванням за рахунок ресурсів, які прибули з Росії з «гуманітарним конвоєм» (найбільш важке становище з готовністю до зими склалося в підрозділах терористів, які воюють на південь від Донецька – район Докучаєвська, Оленівки, Тельманове). Також іде накопичення та інших матеріально-технічних ресурсів – палива, боєприпасів, запчастин до бойової техніки.

Упродовж минулих вихідних (13-14.12.2014 р.) зафіксовано прибуття з РФ як мінімум 2 колон з топливозаправщиками (всього до 40 машин). Суттєво підсилено передові позиції російсько-терористичних військ у західному секторі.

Обладнані й ретельно замасковані нові блокпости та приховані позиції для артилерії і бронетехніки. На флангові позиції Дебальцевського плацдарму підтягується підкріплення з виведених з Єнакієвого та Макіївки підрозділів бойовиків.

Із боку Алчевська в район Вергулівки підтягнулися свіжі сили (до двох ротних тактичних груп) військовослужбовців армії РФ (зафіксовані в основному солдати-контрактники з частин і з'єднань Південного військового округу РФ).

В Антрациті зафіксовано створення складу артилерійських боєприпасів і запасних частин для засобів реактивної артилерії на території одного з промислових підприємств міста. Матеріально-технічні ресурси прибувають із території РФ. У місті терористи посилено шукають «фахівців із колісної техніки армійського зразка».

Упродовж минулих вихідних в районі Григорівки (Тельманівський район) висунута вперед частина зведеної ротної тактичної групи однієї з мотострілкових бригад РФ, посилена двома артбатареями, вела багатогодинний вогонь по українських передових позиціях. Також тривалі обстріли велися по позиціях українських військ у районі північніше Веселої Гори (вогонь вівся з позицій бойовиків на схід Луганська).

На вихідних через Успенку-Лисиче -Амвросіївку-Кутейникове пройшли прибулі з РФ артдивізіон і мотострілецька рота на БТР у супроводі автомобіля з позначеннями «ОБСЄ».

У Красному Лучі йде формування нового «батальйону» бойовиків. У складі створюваного підрозділу зафіксовано всього декілька представників місцевого населення, основна частина бойовиків – російські найманці, які прибули з РФ з «гуманітарним конвоєм» №9. Велика частина найманців – представники люмпенізованих верств населення.

Зафіксовано підтягування бронетехніки до Щастя – з ремонту на позиції переганяли три танки терористів.

«Командування ДНР» стурбоване випадками «масового мародерства» з боку «ополченців». Цьому питання було присвячено закриту нараду, проведену керівництвом «ДНР». У ході наради було заявлено, що кількість затриманих і спійманих «на гарячому» бойовиків-мародерів за останній тиждень перевищила 100 осіб».

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів