Рашисти намагаються прорватися на танках з Донецька до Маріуполя, – ЗМІ

12:55 24 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як припускають у неділю в засобах масової інформації, «здається, мета росіян – наші артилерійські позиції або зайти з тилу в Іловайськ».

На східному фронті ситуація різко загострилася. Після того, як вчора вдень Нацгвардія розбила порівняно невелику колону з Росії в Амвросіївському районі, а українська артилерія – велике скупчення бронетехніки РФ і живої сили під Ровеньками, вже вночі наші війська зірвали наступ бойовиків на Саур-Могилу.

За даними прес-центру АТО, нанесено артилерійське вогневе ураження двох колон бронетехніки без розпізнавальних знаків, які рухалися з боку РФ поблизу Білоярівка (село знаходиться в глибині більш 20 км від кордону, і є одним з ключових пунктів на шляху до кургану Саур- Могила) . «Втрати російських найманців за цю ніч складають один бронетранспортер, два автомобілі і до тридцяти осіб. Загалом, упродовж 23-24 серпня терористи втратили вбитими і пораненими більше 500 чоловік», – повідомляє прес-центр АТО. 

При цьому, за його інформацією, наші війська відбивають атаки терористів на Новосвітлівку й Хрящувате під Луганськом. Триває зачистка Іловайська й блокування шляхів сполучення між Донецьком та Горлівка.

Уночі позиції сил АТО обстрілювалися у Веселій Горі, Красній Поляні, Маломиколаївці, Станиці Луганській, Авдіївці, Уткіному. Також із мінометів двічі обстрілювалися позиції українських десантників, які обороняють аеродром Луганськ – наші бійці відкрили вогонь і придушили вогневі позиції ворога. 

Координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук доповнює, що Савур-Могила знаходиться під постійним обстрілом терористів. Своєю чергою, артилерія ЗСУ за минулу добу завдала близько 60 ударів по позиціях бойовиків. 

На жаль, є й неприємні новини, щоправда, наразі ще непідтверджені, але й не спростовані українськими офіційними джерелами. Терористи вже декілька днів при вогневій підтримці з Росії активізувалися в раніше тиловому для АТО районі Маріуполя та прикордонного Новоазовська.

Минулої ночі вони навіть напали на блокпост під Маріуполем, але наші відбили атаку й навіть захопили в полон декількох бойовиків. При цьому наша розвідгруппа напоролася на розтяжку – поранено одного військового.

Усю ніч російські обстрілювали пункт пропуску Новоазовськ. А найнеприємніше – терористи начебто захопили райцентр Тельманове (між Донецьком і Маріуполем), заблокувавши, таким чином, наших прикордонників в даному районі.

Якщо це правда, й бойовиків терміново не виб'ють з Тельманово, то у них відкривається теоретична можливість наступати територією України безпосередньо на Новоазовськ і навіть Маріуполь. Також повідомлення чи то місцевих жителів в соцмережах, чи то бійців АТО констатують сьогоднішній прорив терористами кільця навколо Донецька: «Чотири танки прорвалися з Донецька вбік Маріуполя. Наш пост розбито. Поранився Сталкер»; «Все-таки танки виїхали! Здається, мета росіян – наші артилерійські позиції, або зайти з тилу в Іловайськ».

Трохи пізніше з'явилася більш втішна інформація: «1 покручений танк (із тих самих ранкових) повернувся в центр»; «5 танків з Донецька прорвалися. 2 нашим вдалося зупинити в Оленівці. 3 відійшли назад в «зеленку». Наші намагаються знайти».

Чекаємо офіційних повідомлень: танки – страшна сила, особливо, якщо не бути готовим до їх зустрічі. Поки ж місцеві жителі повідомляють про божевільний обтріл терористами житлових кварталів Донецька:

«Постріл з Азов Плаза в сторону центру»; «Лікарню Калініна не надто пошкодило. 14 корпус, реанімація – вилетіли шибки. Хворі в підвалі. Попадання в поліклініку, 10 корпус»; «Донецьк з Текстиля на Оленівку (південне передмістя Донецька, можливо, саме там проривалися танки «ДНР») « Град», повна серія»; «На Широкому чутні бахи прильоту й відльоту. На хуторі Широкому – дим»; «Донецьк! Підготовка до параду... 4 вибухи на Кабельному, з хутора Широкого по Кірша – час польоту 2 секунди, «Град» на мікрорайоні Широкому, ближче до розв'язки»; «На Петрівку (західний район Донецька) заїхали близько 10 танків терористів»... 

Що ж, інформації багато, аби тільки була можливість у сил АТО реагувати на ці повідомлення місцевих жителів.  А от у Луганську, минула ніч пройшла спокійно, що може говорити про низьку активність сил АТО та їх відступі від міської межі». 

Про це повідомляє в неділю на сайті «real-vin.com» журналіст Віктор Бережний .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів