Радник міністра оборони вважає, що терористів наводять на ціль телефони українських військових

17:47 16 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rus.azattyq.org

Однак твердження Олександр Данилюк викликало неоднозначну реакцію його співгромадян.

Інтернет-газета «Преса України» повідомляє сьогодні, 16 липня,в публікації «Смертельні мобілки: ракети «Град» терористи наводять по дзвінкам телефонів бійців сил АТО»:

«Точність попадання снарядів ракетної артилерії сепаратистів по позиціям українських бійців в зоні АТО в міністерстві оборони України пояснили наведенням на ціль за допомогою особистих мобільних телефонів військовослужбовців. Про цю новину повідомляє «Преса України».

«Військово-технічна експертиза встановила, що обстріли позицій українських військових реактивною артилерією противника наводяться по дзвінкам мобільних телефонів, які військовослужбовці в порушення інструкцій продовжують використовувати навіть на передовій», – написав на своїй сторінці у «Facebook» Олександр Данилюк, радник міністра оборони та координатор громадського руху «Спільна справа».

Дане твердження офіційної особи Міноборони викликало неоднозначну реакцію з боку пересічних громадян – від повної недовіри до рекомендацій відібрати у солдат мобільні телефони та видати рації. Ось лише деякі коментарі: 

 «А військово-технічна експертиза не встановили, що у нас командування дибіли? Що, важко поставити рацію з комутатором десь кілометрів за 20»;

«Есть мнение, что вы врете, чтобы скрыть саботаж»;

«Таким нехитрим способом радник міністра одним реченням переклав відповідальність на простих солдат...»;

«Заберіть мобільні, забезпечте раціями»;

«Хлопці, які воювали закордоном, на інструктажах казали, що це основна помилка. Сигнал телефона вираховується з точністю до 5 метрів. В прикордонній зоні москальські мережі роблять це в онлайн режимі»;

«Снаряды с наведением на мобильные телефоны? Координаты можно узнать и при помощи беспилотника. Вопрос же не в координатах, а в точности попадания из «Градов». Вопрос ещё и в том, почему войска были сконцентрированы в одном месте»;

«Александр, подробности плиз. Потому что слишком похоже на отмазку. Причина в том, что бы получить геолокационные данные о расположении терминала (телефона) необходимо иметь доступ к технической инфраструктуре мобильного оператора. Физический доступ. И доступ не тупо к Базовой Станции а доступ к другому оборудованию. Вариант, что геоинформацию получают от Российских операторов к Базовым Станциям которых «цепляются» мобильники наших военных, имеет место. Однако, погрешность в точности таких данных будет весьма существенная. Корче говоря, Александр, больше конкретики. И пожалуйста не говорите что это типа закрытая информация и бла бла бла».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів