Радник Байдена повідомив, за яких умов Україну запросять в НАТО

12:56 18 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Для членства України в НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє «Голос Америки», пише DailyLviv.com.

Як зазначив посадовець, для вступу України в НАТО «потрібно побудувати міст від того, де ми зараз є, до можливого членства України в НАТО».

Салліван вважає, що одним з важливих кроків у напрямку членства України в Альянсі стали результати саміту у Вашингтоні, «включаючи інституціоналізацію апарату підтримки безпеки для України».

Крім того, радник Джо Байдена наголосив, що американський лідер намагається забезпечити довгострокову підтримку України.

Раніше повідомлялося, що країни-члени НАТО обговорюють надання Україні офіційного запрошення до Альянсу. Однак одноголосного рішення щодо цього питання поки немає.

Як відомо, президент Володимир Зеленський представив парламентарям у Верховній Раді план перемоги України у війні проти Росії. Як зазначив президент, план перемоги складається з п'яти пунктів, серед них геополітичні, військові, економічні та безпекові. Перші чотири розраховані на період війни, п'ятий – на повоєнний час.

Нагадаємо, Україна на "незворотному" шляху до НАТО і стане, ймовірно, 33-м членом Альянсу. Про це перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі заявив генсек Марк Рютте.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів