Радехівська райрада висловила недовіру голові РДА, яка буде оскаржена

12:52 30 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: panoramio.com

29 жовтня на сесії Радехівської районної ради (на світлині) було висловлено недовіру голові райдержадміністрації Мирославові Богірі. За таку пропозицію проголосувало 36 депутатів із 53 присутніх на сесії. Юристи РДА вважають, що це рішення - незаконне і буде оскаржене.

Учора на сесії Радехівської районної ради депутати розкритикували голову райдержадміністрації за невиконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, самоусунення від вирішення нагальних проблем, зокрема, стосовно стану доріг. Після обговорення депутати визнали роботу голови Радехівської РДА незадовільною. Відтак було внесено пропозицію про висловлення недовіри.

За результатами таємного голосування 36 депутатів із 53 присутніх на сесії проголосували за недовіру, 12 були проти, 5 бюлетенів виявилися недійсними. Загальний склад ради – 66 депутатів. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За коментарем "Щоденний Львів" звернувся до завідувача юридичного сектора апарату Радехівської райдержадміністрації Степана Вавреньчука.

- Ми ще не одержали офіційного рішення райради про висловлення недовіри голові РДА, - сказав Степан Вавреньчук. - Таке заочне рішення суперечить законодавству, оскільки райрада навіть не заслуховувала звіту про роботу голови РДА. А депутати райради вправі давати оцінку роботі РДА тільки щодо делегованих цьому виконавчому органу кола своїх повноважень. Очевидно, що це рішення райради буде оскаржене прокуратурою і скасоване адміністративним судом. Нагадаю, що всіх голів райдержадмінстрацій призначає і звільняє з посади тільки Президент.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів