«Питання Тимошенко» перенесли у Верховній Раді на завтра

19:18 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Нардеп від «Партії регіонів» Ганна Герман вважає, що компромісу не досягнуть і в п’ятницю, тим часом спостерігачі від ЄС «встановили чіткі часові рамки – вівторок-середа наступного тижня».

Як повідомляє сьогодні, 7 листопада, «ТСН.ua», оскільки нарада керівників фракцій парламенту з представниками моніторингової місії Європарламенту Петом Коксом і Алєксандром Квасьнєвським щодо «питання Тимошенко» триває, вечірнє засідання Верховної Ради у четвер не відбудеться. А наступне – відкриється у п'ятницю, 8 листопада, о 10:00.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік. Народний депутат із парламентської фракції «Батьківщина» Олександра Кужель прокоментувала це кореспондену «ТСН.ua» так:

«Перерва – це добрий сигнал, що є надія. Добре, коли йдуть переговори. Коли йдуть переговори, значить можна щось вирішити. Гірше, коли не йдуть переговори».

Натомість її колега по фракції Сергій Сас вважає, що «Партія регіонів», ще не готова до компромісу. Однак запевняє: «Але нічого. Ми почекаємо, поки вони будуть готові».

Своєю чергою, «Українська правда» повідомляє, що представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Алєксандр Квасьнєвський залишили будівлю Верховної Ради, оголосивши дедлайн для ухвалення пакету законопроектів, які необхідні для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський після зустрічі керівництва парламенту з Коксом і Квасьнєвським поінформував із цього приводу:

«Консультації продовжуються для напрацювання єдиних законопроектів по євроінтеграції. Місія Кокса-Квасьнєвського встановила нам чіткі часові рамки… Це вівторок-середа наступного тижня». 

Тим часом народний депутат від «Партії регіонів» Ганна Герман прокоментувала кореспонденту «Укрінформу» сьогоднішні події у Верховній Раді так: «Я не думаю, що компроміс зможуть знайти до завтра... Компроміс буде шукатися. Якщо він буде знайдений, то депутати зможуть продовжити свою роботу в будь-який день. Взагалі консультація – це краще, аніж поставити крапку. Можливо, доведеться зібратися і наступного тижня. Для мене це добрий сигнал».

Своєю чергою, «регіонал» Олексій Азаров повідомив кореспонденту «Укрінформу»: «Поки що ми, бачите, не засідаємо, тобто, консенсусу немає. За моїми прогнозами, сьогодні цього і не буде. Я сподіваюся, консенсус буде хоч би до кінця листопада, коли буде саміт у Вільнюсі».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Джерела «Української правди» повідомили їй сьогодні, 7 листопада, що парламентська фракція «Партії регіонів» отримала команду Президента Віктора Януковича підтримати в першому читанні проект Анжеліки Лабунської щодо «лікування Тимошенко». За словами співрозмовника видання, таку інформацію представники моніторингової місії Європарламенту Александр Квасьнєвський і Пет Кокс оголосили після зустрічі з Віктором Януковичем у четвер в обід.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів