Питання про лікування Тимошенко за кордоном перенесли на листопад

17:55 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

«За» це проголосували 367 депутатів Верховної Ради.

Як передає кореспондент інформагенції «РБК-Україна», нардеп від «Партії регонів» Володимир Олійник пояснив: «На вчорашньому засіданні комітету так і не було ухвалено рішення щодо проектів законів, які забезпечують можливість відправки на лікування Тимошенко. Саме опозиція наполягла на тому що ті проекти не можуть бути розглянуті, оскільки, нібито, депутати не встигли з ними ознайомитися».

Відтак депутати включили до порядку денного наступного пленарного тижня Верховної Ради одразу три законопроекти про лікування засуджених за кордоном, які дозволяють відпустити з цією метою екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко до Німеччини. «За» це рішення 367 депутатів, натомість «проти» нього не голосував жоден із них. 

Наступний пленарний тиждень повинен відбутися 4-10 листопада. «РБК-Україна» вважає ключовим законопроект №2453а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лікування засуджених за кордоном», який пропонує доповнити статтю 153 Кримінально-виконавчого кодексу України пунктом 7, за яким на підставі рішення суду про відстрочення виконання вироку, адміністрація установи виконання покарань тимчасово припиняє виконання покарання до завершення такого відстрочення й видає засудженому довідку, де вказуються підстави й термін, на який надається відстрочення виконання вироку. А при потребі – надає засудженому дозвіл на виїзд за межі України. Документ передбачає також, що відстрочення виконання вироку у зв'язку з хворобою засудженого не зараховується в основний термін відбування покарання.

Як повідомляв «Щоденний Львів» у публікації «Свобода Тимошенко – перепустка для України в ЄС», міністри закордонних справ країн – членів Євросоюзу закликали уряд у Києві звільнити Юлію Тимошенко й наголосили, що без вирішення її долі підписання угоди про асоціацію немислиме.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів