Питання Донбасу може розколоти багато партій, – політолог

19:48 8 серпня 2018 р.

Фото до новини

Тим кандидатам, які будуть брати участь у президентських, парламентських та місцевих перегонах на Донеччині, треба готуватися до жорстких виборів. Місцева політична мафія так просто не віддасть свою владу. Вона буде боротися за неї із залученням працівників бюджетної сфери і за допомогою підкупу, і за допомогою місцевих кримінальних елементів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 8 серпня, під час засідання Громадського прес-центру «Вибори -2019» на тему: «Як ситуація на Донбасі може вплинути на президентські вибори-2019?», заявив голова правління ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини», політолог Станіслав Федорчук.

На його думку, така ситуація склалася через те, що навіть на звільнених територіях Донеччини не було покарано ані колаборантів, які співпрацювали з російськими окупантами, ані кримінальних злочинців. Цим категоріям вдалося домовитися з СБУ, поліцією та адміністрацією і довести, що вони можуть принести їм користь. 

- На жаль, якщо говорити про український Донбас, то він був зігнорований. З Києва не бачать і не хочуть бачити українських активістів. Тому що українські активісти не є власниками заводів, не мають жодних капіталів і не мають своїх бандитських угруповань. Відбудова Донеччини та Луганщини для багатьох українців є дражливим питанням: чому ми маємо відбудовувати те, що зруйнувала російська армія? І є такі політики й журналісти, які закликають відмовитися від цих «прокажених людей та територій», і зрештою, воно само собою розсмокчеться. Або, як кажуть у Львові, «то ся зробить». Так ось: «то ся не зробить». І питання Донбасу може розколоти багато партій. Тому що єдиного українського сценарію, який є консолідованою позицією держави Україна, я не зміг побачити. Є окремі пропозиції. Але всі вони є кон’юнктурними реконструкціями, а не конструктивними планами на майбутнє, - вважає Станіслав Федорчук. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів