Письменники «здавалися» владі у касках і масках (відео)

16:58 18 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Таким чином вони протестували біля Лук‘янівського СІЗО в Києві проти ухвалених 16 січня законів, які обмежують права і свободи громадян.


Відео: 5 канал

У касках, масках та з баняками на голові – у такому вигляді українські письменники прийшли під Лукянівське СІЗО – «здаватися». Адже, згідно з підписаними Януковичем напередодні законами, вони вважаються злісними правопорушниками.

Учасники акції встановили намет, читали вірші та стукали у двері слідчого ізолятора, щоби їх ув'язнили. Правоохоронці – лише усміхалися і просили не провокувати. Сказали, що законів не читали, тому заарештовувати не будуть. Акція тривала менше години.

Про це повідомляє сьогодні, 18 січня, телевізійний «5 канал». Натомість  кореспондент УНІАН інформує в субооту, що учасники акції одягнули карнавальні маски зайчиків, лисичок та інших тварин. А декілька із них спробували відкрити двері будівлі СІЗО із закликами «Заарештуйте нас» і «Посадіть нас у в'язницю». Однак двері СІЗО виявилися зачиненими й активісти повернулися до решти учасників акції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів