«Путіну цілком може стрельнути в голову підірвати багатоповерхівки в Росії й списати на «ПС» і СБУ», – експерт

22:52 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kprf-kaliningrad.ru

Такого висновку дійшов за підсумками 3 квітня керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук розпочав коментувати підсумки 3 квітня на сайті групи «Інформаційний опір» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Російський канал НТВ повідомив про затримання на території РФ 25 громадян України, які нібито готували теракти в Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловської,  Бєлгородської областях і в республіках Калмикія і Татарстан. Мовляв, серед затриманих є активісти «Правого сектору», які «підтвердили отримання інструкцій від представників СБУ».

Ми можемо за звичкою посміятися і забути – хіба мало про що бреше «ПутінТВ». Але насправді не смішно: слідом за «бандеризацією» України нам шиють пряму організацію терактів з подачі СБУ, тобто наших спецслужб.

І це – Росія, військовослужбовці якої в Криму діяли, як бандформування – без знаків розрізнення і приналежності до країни (тобто – як некомбатанти), викрадали людей і по-піратски захоплювали кораблі. Терористична держава Росія намагається викрити нас в тероризмі!

Це дуже небезпечні ігри. І те, що ці хворобливі фантазії підтвердило ФСБ РФ – доказ їх розмаху. А заодно – свідоцтво, що це не просто бруд російських ЗМІ, а операція Кремля.

Не можна виключати, що Путіну цілком може стрельнути в голову підірвати пару багатоповерхівок в російських містах і списати на «Правий сектор» і СБУ. Україні підтримки в світі така провокація ніяк не додасть – спробуй потім доведи те, що до чого.

2. Нехороші сигнали раптом стали надходити з Білорусі. Хоч Лукашенко, здавалося б, уже дав гарантії, що його країна не стане плацдармом для нападу росіян на Україну.

Наші джерела свідчать: у Білорусі досить сильно мусуються чутки про «бандеризацію» України. Стартувавши зі соцмереж (зрозуміло, з якої країни родом провокатори, котрі запускають ці чутки), повідомлення про численні випадки нападу на туристів- білорусів у Західній Україні набули масового поширення.

Явище зовсім не нешкідливе. За деякими даними, чотири з п’яти найбільших туроператорів Білорусі різко згортають тури в Україну. Та й населення змінює ставлення до українців. Так що по суті кремлівськими руками проти нас в Білорусі закладається бомба.

З хорошого:

1. Поки Міноборони вовтузиться – волонтери продовжують вирішувати завдання державного рівня і значення. З Криму все ж виводяться наші військові та їхні родини.

Так, завтра вранці курсанти зі Севастополя все ж зможуть виїхати – уже призначено час відправлення на материк. У Новоозерному силами волонтерів також ця проблема вирішена.

А у військовому відомстві в цей час посилено вирішують глобальну проблему організації концертів знаменитостей у військових частинах. Я не проти мистецтва, а якщо треба для справи, то й  сам заспіваю та станцюю (хоч нікому не раджу цього чути й бачити ). Але в даному випадку щось слабо розумію логіку Міноборони.

2. У «Партії регіонів» – бунт. Низка обласних організацій ПР вимагають провести позачерговий з’їзд і врахувати думку всіх регіонів, а не тільки трьох областей. Мовляв, з Добкіна такий кандидат в президенти, як з Януковича оратор і балагур.

Основні обіцянки Добкіна ми знаємо. Це, по суті, виконання вимог Росії: в першу чергу – так звана федералізація. Якщо рядові «регіонали» розуміють, що Україні це зараз ніяк не потрібно – це дуже позитивний момент. 

3. Дані соцопитування компанії «GfK Ukraine»: половина українців (48%) підтримала зміну влади, яка сталася в Україні в лютому, тоді як 34% респондентів поставилися до цього негативно.

Що ж, колись ми – точніше, наші лідери – бездарно «профукали» завоювання безкровної Помаранчевої революції. Повторити той же сумний досвід з другої революцією, яка коштувала життя багатьом з наших братів, ми не маємо права.

Бо третього шансу стати з колгоспу європейською державою у нас, схоже, вже не буде».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів