Путіну не треба знати, що США і НАТО зроблять у відповідь на застосування Росією ядерної зброї

20:50 19 жовтня 2024 р.

Фото до новини

США мають плани на різні сценарії розвитку подій.

У США та НАТО достатньо сил та волі, щоб військовим чином відповісти Росії, якщо вона наважиться напасти на країну Альянсу, запевняє LIGA.net Леон Панетта, який 50 років працював в адміністраціях демократів: директор ЦРУ (2009–2011), міністр оборони США (2011-2013), а з 2013-го голова Panetta Institute for Public Policy. DailyLviv.com пропонує підбірку найцікавіших відповідей Леона Панетти.

"Росія грає не за міжнародними, а за своїми, російськими правилами, сказав Леон Панетта. - Це означає, що ми ніколи не мали б довіряти росіянам. Особливо коли йдеться про те, що вони збираються робити заради "відновлення" Радянського Союзу".

"Важливо, щоб у Путіна в Україні нічого не вийшло. Бо, зупиняючи його, ми посилаємо повідомлення Сі Цзіньпіну – щодо Тайваню, Кім Чен Ину – щодо Південної Кореї, верховному аятолі Алі Хаменеї – щодо Ізраїлю".

"Головне для США – дати зрозуміти Росії, що ми готові застосовувати військову силу проти неї в разі потреби. Єдине, що розуміє Путін, – мова сили. Маємо дати йому чітко зрозуміти, що за жодних обставин не дозволимо Росії досягти успіху в Україні. Це означає надання Києву передової зброї, можливості бити по цілях у Росії – щоб знищувати дрони й ракети ще до атак ними по українській землі.

Маємо дати Україні еквівалент "Залізного купола", який використовує Ізраїль. Ми допомогли ізраїльтянам збудувати купол. Вони здатні збити зараз понад 90% ракет, які недавно летіли з Ірану та інших країн. Київ повинен мати таку ж здатність. Ціль – дати Україні можливість повернути собі ініціативу у війні".

"Путін не просто тиран, а хуліган. Він погрожує всім і завжди так робив. Але якби він наважився застосувати ядерну зброю проти України чи, тим більше, проти НАТО, то заплатив би дуже високу ціну. Я не впевнений, що він готовий її платити. Ніхто заздалегідь не скаже, яку саме: Путіну не слід знати, що Штати і НАТО зроблять у відповідь. Однак США дали зрозуміти, що мають плани на різні версії розвитку подій".

"США та наші союзники мають бути сильними. І чітко дати зрозуміти диктаторам, що в разі потреби використаємо силу. Це найкращий спосіб стримати Путіна та інших тиранів. Тому НАТО та союзники готові дати військову відповідь на дії автократів. 

НАТО і США мають найсучаснішу зброю, найбільші військові можливості, дрони, зв’язок, технології, щоб протистояти Росії та іншим на полі бою, за допомогою кібервійни чи інших нових технологій. Наші сили добре навчені. Ми без вагань використовуємо їх у разі потреби. Маємо провести межу".

"Меседж, який слід послати (Москві - DL): "У вас нічого не вийде, ви програєте цю війну. Якщо розумні, знайдіть спосіб вийти зараз". Найкращий спосіб протистояти "осі зла" світових тираній, які допомагають одна одній, – самим посилюватись".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів