Путінська Європа: від Лісабона до Владивостока, – експерт

12:59 23 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Москва ще не досягла поставлених цілей не тактичних, ні стратегічних. Тому Росії не вигідно заморожування конфлікт на сході України.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту у Львівському прес-клубі між Львовом – Москвою–Петрозаводськом на тему: «Як цьогорічні мінські домовленості вплинуть на агресивну політику Росії проти України і реакцію на війну в Донбасі країн ЄС і США?» заявив військовий експерт Владислав Дейнеко.

«Вона переслідує більш глобальні цілі – започаткування діалогу з Євросоюзом, а, може, і з США щодо пошуку нової моделі європейської безпеки. Як колись заявив Владімір Путін – «від Брюселя до Владивостока».

Отже, через ескалацію військових дій на Сході, можливо, Москва намагається змусити Брюсель шукати якихось каналів діалогу щодо цього питання.

Я думаю, бойові дії на Сході Україхни продовжаться. Тут треба зосередитися на пошуку інструментів започаткування політичного діалогу з Росією, передусім. Адже вона стоїть за терористами. Домагатися посилення санкцій проти Росії. Сьогодні вже мова йде про можливість відключення Росії від банківської системи Свіфт.

Є багато інших інструментів економічого тиску, які досі не використані ЄС. Ми знаємо що бюджет  РФ на 50% формується від поставки нафти і газу в ЄС. Європа цілком в стані замінити імпорт російської нафти поставкою нафти з інших регіонів світу»,- сказав експерт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів