Путін зробив родичів терористів майновими заручниками

20:21 3 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: rus.azattyq.org

А особи, які добровільно припинили участь у терористичному співтоваристві та повідомили про його існування, будуть звільнені від кримінальної відповідальності, якщо в їхніх діях немає іншого складу злочину.

Президент Росії Владімір Путін підписав закон, спрямований на посилення заходів щодо протидії тероризму. Зокрема, документ передбачає перевірку законності походження майна у родичів і близьких терористів. Вона буде проводитися "за наявності достатніх підстав вважати, що гроші, цінності та інше майно отримано внаслідок терористичної діяльності, але не раніше встановленого факту початку участі особи, яка вчинила терористичний акт, в терористичній діяльності, та (або) є доходом від такого майна".

При цьому передбачається можливість відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок теракту, за рахунок коштів зазначених осіб.

Кримінальний кодекс Російської Федерації доповнено положенням про те, що навчання з метою проведення терористичної діяльності, у тому числі придбання знань і навичок у ході занять з фізичної та психологічної підготовки, вивчення способів вчинення такого роду злочинів, правил поводження зі зброєю, вибуховими пристроями, вибуховими, отруйними речовинами, карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років зі штрафом до 500 тис. руб.

Документ також посилює покарання за створення терористичної спільноти, керівництво нею або членами структурних підрозділів, що належать до такого співтовариства: за цей злочин передбачається позбавлення волі на строк від 15 до 20 років зі штрафом до 1 млн руб. Участь у терористичному співтоваристві карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років зі штрафом до 500 тис. руб.

Особа, яка добровільно припинила участь у терористичному співтоваристві та повідомила про його існування, буде звільнена від кримінальної відповідальності, якщо в її діях не міститься іншого складу злочину.

Про це повідомляють інформагенції Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів