Путін зажадав від Зеленського особливого статусу Донбасу

14:10 7 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський відповів, що немає необхідності вносити зміни до Конституції України.

У прес-службі президента РФ повідомили в середу, 7 серпня, між ним і Президентом Володимиром Зеленським відбулася за ініціативою української сторони телефонна розмова, під час якої Путін «підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу».

«Підтверджена також виняткова важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу. Домовлено про активізацію роботи по поверненню утримуваних осіб», – поінформували також у прес-службі президента РФ.

Натомість на сайті Офісу Президента України розповіли в середу, 7 серпня: «Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Росії. Була акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування».

«Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, у результаті яких загинуло четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості повторення подібного», – поінформували також на сайті Офісу Президента України.

«Президенти України та Росії також обговорили процес розмінування в районі Станиці Луганської, необхідного для початку відновлювальних робіт і ремонту моста. Крім того, йшлося про важливість діалогу в рамках Тристоронньої контактної групи», – розповіли також на сайті Офісу Президента України.

«Володимир Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України. Сторони домовилися про можливу зустріч лідерів країн Нормандського формату. Робочі групи наразі напрацьовують документи для підписання на найвищому рівні. Також під час телефонної розмови було обговорено питання обміну полоненими», – повідомили також на сайті Офісу Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів