Путін заявив, що відвів війська від кордонів України, аби «створити доброзичливі умови для виборів» (відео)

19:17 21 травня 2014 р.

Цією фотографією військове відомство РФ ілюструє свою заяву про відведення російських підрозділів від кордонів України

Цією фотографією військове відомство РФ ілюструє свою заяву про відведення російських підрозділів від кордонів України
Фото: прес-служба міністерства оборони РФ

Президент РФ заявив це журналістам у середу.


Відео: ТСН.ua

Як повідомляє сьогодні, 21 травня, російська інформаційна агенція «РИА «Новости», президент РФ Путін заявив журналістам у середу таке: «Наші війська не перебували вже на кордоні, вони дійсно були на достатньо близькій відстані від кордону, і ви, напевно, чули про це, якийсь час назад я дав вказівку міністерству оборони відвести їх до місць тренувань, на полігони, це теж у прилеглих областях, у Ростовській області, поряд. Але тепер міністерство оборони одержало іншу вказівку, а саме вивести їх навіть з цих полігонів. 

Я ще раз хочу наголосити, зроблено це не тому що ми соромимося тримати там наші війська, ми суверенна держава і тримаємо наші війська там, де ми захочемо, але, щоб створити додаткові доброзичливі умови для майбутніх виборів в Україні (президентські вибори 25 травня), щоб навколо цього не було ніяких спекуляцій, це рішення було ухвалене. Якщо хтось не бачить, що там відбувається, хай краще подивляться.

Кількість військ, бронетехніки досить велика і навіть виведення вимагає серйозної підготовки, зокрема рухомого складу. Я думаю, що за гарної погоди скоро вони все це побачать з космосу».

Натомість прес-служба міністерства оборони РФ запевняє, що російські військові, які проводили навчання на полігонах у прикордонних з Україною областях – Ростовській, Бєлгородській, Брянській, нібито повертаються в пункти постійної дислокації – овляв, вони вже завершили навантаження майна і рухаються на залізничні станції та аеродроми. 

Однак другий президент України Леонід Кучма під час круглого столу національної єдності в Миколаєві, як передає в середу «5 канал», назвав чергову заяву Путіна про відведення військ «локшиною», яку той «вішає на вуха всьому світу». «Каждый день войска от Украины отводят, а они на том же месте все остаются. Ну, ладно украинцам можно лапшу на уши навешать. Но миру зачем вешать лапшу?», – риторично запитав Леонід Кучма. 

Він також розкритикував вчорашнє повідомлення Дмитра Медвєдєва про те, що Росія не брала на себе зобов’язань гарантувати територіальну цілісність України. Леонід Кучма обурений: «Он заявил, что никогда Россия не брала на себя ответственности территориальной целостности. Ну, я не могу назвать это такими словами, которые я думаю на самом деле. Ладно, на меморандум он чихает 94-го года. Но договор 97-го года, который я с Ельциным подписал – там пунктов 5, где территориальная целостность Украины и так далее. Так что это такое?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів