Путін зацікавлений у зростанні числа жертв на Донбасі, – «Economist»

14:45 3 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Espreso.tv

Про це повідомляє британський тижневик, який також констатує: «Після падіння Слов'янська Росія почала відправляти ще більше сил до України».

Британський тижневик «Economist» повідомляє, що збройний конфлікт на Донбасівступає у вирішальну стадію, оскільки українські сили близькі до того, щоб повністю оточити Донецьк та встановити певний контроль за прикордонними ділянками, через які Росія надсилає зброю». Однак видання додає:

«Утім, наступний етап може стати ще кривавішим, і залежить все лише від волі Путіна, адже після падіння Слов'янська Росія почала відправляти ще більше сил до України. Зі середини липня колони з танками, ракетами «Град» та протиповітряними засобами ввозили із Новошахтинська, прикордонного пункту за 80 км від тренувального табору сепаратистів поблизу Ростова.

На одному з них майже напевно була батарея ракет «Бук», якою збили літак Малайзійських авіаліній 17 липня. У таких умовах на перший план виходить готовність пана Путіна посилити підтримку бойовиків і почати пряме військове втручання.

Його може влаштувати перехід повстання у тривалу повстанську війну, яка забере у Києва стільки сил, що змусить владу сісти за стіл переговорів. Число жертв серед мирних мешканців зростає, і тому шанси на національне примирення зменшуються – все це грає на руку пану Путіну».

Ці висновки британського тижневика «Economist» цитує сьогодні, 3 серпня, «BBC Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів