Путін запроваджує «антиукраїнські» санкції щодо всього світу

07:15 23 жовтня 2018 р.

Фото до новини

Країни-кандидати на вступ до ЄС Албанія і Чорногорія, член Європейського економічного простору Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС про санкції проти Росії. Про це в понеділок, 22 жовтня, повідомила Рада ЄС. «ЄС бере до відома цю позицію і вітає її», – йдеться в повідомленні.

Рада ЄС оголосила 13 вересня 2018 року, що продовжує обмежувальні заходи через дії, "які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України" на наступні шість місяців.

Санкції стосуються 155 фізичних осіб та 44 організацій. Індивідуальні санкції включають заморожування активів фізичних та юридичних осіб в Європейському Союзі, а також заборону на поїздки в країни ЄС.

Ці санкції були вперше запроваджені в березні 2014 року. Крім індивідуальних заходів, діють також економічні санкції, що зачіпають окремі сектори економіки Росії (до 31 січня 2019 року), і обмежувальні заходи, запроваджені у відповідь на "незаконну анексію Криму і Севастополя", які діють до 23 червня 2019 року. Про це повідомила DW. 

Нагадаємо, що США мають намір і надалі запроваджувати додаткові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Про це нещодавно заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, виступаючи в Атлантичній раді. У такий спосіб США намагаються збільшити тиск на Москву, щоб примусити її обговорювати рішення щодо України. Ілюзії Кремля щодо лояльності до Росії президента США Дональда Трампа не справдилися: Вашингтон тепер почав більше підтримувати Україну, ніж за часів президентства Барака Обами.

У відповідь на українські санкції проти Росії президент РФ Владімір Путін 22 жовтня видав указ, яким зобов'язав російський уряд визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи, а також визначити самі ці спеціальні економічні заходи. Цікаво, що текст указу Путіна - зумисно чи випадково - складено так невиразно, що ці спеціальні економічні заходи можуть бути застосовані щодо громадян і юридичних осіб з будь-якої країни світу. Адже в преамбулі указу є згадка «Про заходи впливу (протидії) на недружні дії Сполучених Штатів Америки та інших іноземних держав». Вочевидь, невдовзі, як це не раз уже було, прес-секретар Путіна надасть публічні роз'яснення, що ж насправді наказав зробити президент РФ. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів