Путін запевняв Обаму, що поважає територіальну цілісність України

19:18 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: russiancouncil.ru

Про це, як повідомили в четвер у прес-службі посольства США в Києві, заявив в інтерв'ю «MSNBC» держсекретар цієї країни Джон Керрі.

За його словами, «президент Путін (Російської Федерації. – Ред.) у телефонній розмові з президентом Обамою буквально днями зобов’язався поважати територіальну цілісність України». Джон Керрі додав: «І я вважаю, що це неймовірно важливо. Мені було б дуже важко зрозуміти, як Росія може суміщати свою позицію щодо Лівії, свою позицію щодо Сирії, свої застереження щодо втручання у справи іншої країни і водночас неповагу до суверенітету України і волі її народу».

Керрі наголосив, що США сподіваються, що Росія не розглядатиме це як варіант продовження холодної війни, й пояснив:

«Ми це так не розглядаємо. Ми не вважаємо, що це має бути Схід – Захід, Росія – Сполучені Штати.

Це не «Рокі ІV», повірте мені. Ми це так не розглядаємо.

Ми вбачаємо в цьому нагоду для Росії, для Сполучених Штатів та інших зміцнити Україну, допомогти їй у процесі переходу, і немає причини, яка може завадити їй вміщувати у собі схід і захід і бути життєво важливим елементом нашої спільної економіки, яка рухається вперед. І ми покладаємо надії на перехідний уряд, на реформи, які буде тут проведено, на участь МВФ у цьому процесі і на те, що український народ матиме змогу визначити своє майбутнє після того, як буде сформовано новий уряд».

Про це інформує в четвер УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів