Путін визнав: Донбас – Україна, Лавров обіцяє: Росія не нападе, Меркель заявила про провал переговорів (відео)

16:05 17 жовтня 2014 р.


Фото: прес-служба Президента України


Відео: ТСН

Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей повідомив у п’ятницю, що хоч зустріч Порошенка й Путіна виявила багато розбіжностей між сторонами, але останній запевнив, що не хоче Придністров'я на Донбасі.

Зустріч президентів України й Росії за участю європейських лідерів у п'ятницю у Мілані у кулуарах саміту АСЕМ виявила багато розбіжностей між сторонами, але Путін запевнив, що не хоче Придністров'я на Донбасі. Про це заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, який брав участь у зустрічі.

«Звичайно, і ми не приховуємо цього, були відмінності у поглядах стосовно багатьох питань. Тому інша зустріч відбудеться ще сьогодні у другій половині дня з метою вирішення деяких з цих проблем. Але також важливо зазначити, що президент Путін чітко дав зрозуміти, що він не хоче утворення іншого Придністров'я і що регіон Донбасу є невід'ємною частиною України», – розповів європейський лідер, назвавши даний формат зустрічі «Нормандія плюс».

Своєю чергою, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу поінформував, що європейська сторона наголосила на необхідності повного виконання режиму припинення вогню і Мінських домовленостей. «Я вважаю, що зустріч була конструктивною. І зараз ключовим є реальне дотримання того, що забезпечить довіру і консолідацію», – сказав Баррозу. Він також подякував партнерам по АСЕМ за їхню підтримку цілісної і суверенної України. 

Водночас президент Європейської ради Ромпей констатував відсутність на даному етапі політичного рішення про урегулювання ситуації на сході України і також наголосив на необхідності подальшої імплементації мирних ініціатив. «Ми домовилися про необхідність повернення миру і стабільності на східну Україну. Задля цього вагомим є те, щоб ми забезпечили імплементацію Мінських домовленостей, в особливості стосовно припинення вогню, контролю на кордоні та проведення виборів. Ключовим словом було імплементація, імплементація та імплементація», – сказав президент Європейської ради.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю у Мілані відбулася зустріч Президента України Про це повідомив сьогодні, 17 жовтня, власний кореспондент агенції «Укрінформ». Натомість інтернет-видання «Європейська правда» передає в п’ятницю:

«Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров запевнив президента Чехії Мілоша Земана в тому, що Росія не збирається вторгатися на схід України. Про це повідомив директор міжнародного відділу канцелярії президента Чехії Гінек Кмонічек в коментарі «Zpravy».

За його словами, однією з ключових тем 45-хвилинної розмови між Земаном та Лавровим стала криза в Україні. «Президента цікавило питання, чи є якась небезпека від подій на сході України для Чеської республіки. Подібна небезпека могла б виникнути , зокрема, у разі російського вторгнення на схід України. Однак Лавров запевнив, що нічого подібного російська сторона не планує», – сказав Кмонічек. Водночас Лавров визнав, що на сході України воюють російські добровольці».

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті інтернет-видання «Європейська правда». Тим часом агенція УНІАН інформує сьогодні, 17 жовтня, в повідомленні під заголовком «Меркель констатувала провал переговорів між Україною і Росією»:

«Прориву» у прямих переговорах між Росією та Україною не було досягнуто, попри те, що деякі європейські лідери говорили про позитивні результати переговорів. Про це повідомляє «Deustche Welle» з посиланням на канцлера ФРН Ангелу Меркель. 

Незважаючи на позитивні відгуки прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці після багатосторонньої зустрічі у Мілані, у Кремлі кажуть, що переговори були «складними» та повними «непорозумінь». Темою зустрічі президентів Петра Порошенка та Путіна у багатосторонньому форматі був контроль українсько-російських кордонів відповідно до мінських угод, передає Українська правда. Італійський прем'єр назвав зустріч «важливим кроком у дискусії щодо ситуації в Україні» та відзначив роль Росії у вирішенні міжнародних проблем. У свою чергу глава уряду Великобританії Девід Кемерон після зустрічі заявив, що Росія повинна довести своє бажання деескалувати кризу в Україні, в іншому ж випадку ЄС буде готовий продовжувати тиск на неї».

Про це інформують у п'ятницю на сайті агенції УНІАН.

Як бачимо, повідомлення про перемовини в Мілані суперечать одне одному.

Як інформував «Щоденний Львів», прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон повідомив сьогодні, 17 жовтня, що президент РФ Путін під час зустрічі в Мілані заявив, що Росія начебто не хоче «розділеної України» і «заморожування кризи», натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін констатував, що переговори в широкому форматі в Мілані «проходять непросто».

dailylviv.com

Симптомом хвороби Лайма є мігруюча еритема

Рідкісного птаха-костолома, який може пролетіти 257 000 міграційних кілометрів, зафіксували на Львівщині (відео)

Різке погіршення погоди на Львівщині

Загинули чоловік і донька.Тепер мама попрощалася з сином-Героєм

Великодній сніданок з потребуючими у Львові розділив міський голова

Чорноброві паски спекли на Великдень у Львові. Пекарки зламали традицію (відео)

Як у модульному містечку у Львові святкували Великдень (фото)

Благодатний вогонь в Україну привіз московський патріархат з рук олігарха-колаборанта Новінського

Ідеологія «русского міра» - єресь з церковного погляду

У Пасхальну ніч країна-терорист напустила на Україну хмару дронів

Патріарх Варфоломій за реформування Пасхалії у православному світі

Президент привітав Блаженнішого Святослава з днем народження

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України