Путін визнає лише «обмежений» вплив на своїх терористів на сході України

16:24 6 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mk.ru

Але водночас президент РФ стверджував у п’ятницю, що він, за його словами, «був проти проведення референдуму про незалежність Луганської та Донецької областей від Києва».

«Українська правда» інформує сьогодні, 6 червня, в повідомленні «Путін зізнався Олланду, що «має вплив» на сепаратистів в Україні»:

«Президент РФ Владімір Путін у розмові з президентом Франції Франсуа Олландом 5 червня визнав, що має вплив на сепаратистів в Україні. Про це повідомив телерадіокомпанії «RTL» в п'ятницю, 6 червня, міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, який був присутній на цій зустрічі, передає «Deutsche Welle».

Франсуа Олланд відзначив на зустрічі з Путіним необхідність перемир'я в Україні. У свою чергу, Путін визнав, що, можливо, має деякий вплив на проросійських сепаратистів.

«При цьому Путін наголосив, що цей вплив обмежений», – додав глава французького МЗС.

Крім того, Путін заявив, що був проти проведення референдуму про незалежність Луганської та Донецької областей від Києва, однак такий плебісцит відбувся. За його словами, Олланд і Путін обговорили також тему поставок російського газу на Україну. 

Фабіус наголосив, що обидва президенти спілкувалися «дуже відкрито». Як відомо, Кремль продовжує заперечувати присутність російських військових, інструкторів і бойовиків на південному сході України.

Нагадаємо, 17 квітня Володимир Путін вперше публічно визнав, що «зелені чоловічки» в Криму – це російські військові, хоча до цього вперто заперечував цей факт . Про це він сказав під час прямої лінії. Так, йому було поставлено питання, хто ж були насправді «зелені чоловічки».

«У розмовах з іноземними колегами я і не приховував, що наша задача полягала в тому, щоб забезпечити вільне волевиявлення кримчан. Тому ми повинні були вжити необхідних заходів, щоб події не розвивалися так, як вони сьогодні розвиваються в південно-східній частині України», – сказав Путін». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів