Путін вимагав у Нормандії припинити формування Національної гвардії України, – журналіст

09:57 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zn-rada.gov.ua

Про це, за словами головного редактора інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрія Бутусова, йому повідомили джерела, близькі до МЗС.

Головний редактор інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За даними джерел «Цензор.Нет», близьких до МЗС України, в ході спілкування 6 червня в Нормандії глав держав та глав дипломатичних відомств України , США та Росії, президент РФ Владімір Путін в якості обов'язкової умови мирного врегулювання в категоричній формі зажадав припинити створення нових частин Національної гвардії – і насамперед добровольчих, і не розташовувати частини Нацгвардії поблизу кордону з РФ. Про те, що це вимога для Росії є принциповою, неодноразово підкреслювала в спілкуванні з українськими дипломатами і помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

На мій погляд, вимога Путіна – свідчення наміру зірвати переговорний процес, завести його в глухий кут. Відвести будь-які військові частини й підрозділи від кордону з Росією Україна може тільки після того, як Росія прибере від кордону свої військові частини, і припинить масове закидання терористів-найманців зі своєї території. І це буде зроблено лише за рішенням керівництва України, без чиїхось порад, а тим більше - порад лідера РФ, який підтримує міжнародний тероризм, і організував військову агресію проти України.

«АПДЕЙТ: хочу підкреслити, що все-таки головною ударною силою АТО є армійські аеромобільні бригади – насамперед 95-та, а також 80-та і 79-та, а також 3-й і 8-й полки спецназ, високий рівень боєготовності демонструє також 72-га механізована бригада. Так що не нахвалюймо Нацгвардію – будемо об'єктивні)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів