Путін стягує до кордону з Україною новітню італійську бронетехніку

12:20 26 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comphoto.phpfbid=526761567451673&set=pcb.526761770784986&type=1&theater

Як повідомляє в четвер військовий експерт Сергій Згурець, очевидці сфотографували її під Ростовом.

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 26 червня, в повідомленні «Російська армія перекинула в Ростов новітню італійську бронетехніку, – фото»:

«Росія вирішила випробувати італійську бронетехніку у бойових умовах на сході України. Таке припущення на своїй сторінці у «Facebook» висловив військовий експерт Сергій Згурець. Він повідомляє, що під Ростовом очевидці сфотографували нову італійську бронемашину «Freccia» (італ. – «Стріла») – перші два фото.

«Несподіване фото з'явилося на ресурсі www.militaryphotos.net – нова італійська бронемашина «Freccia», яку перевозять на трейлері. Місце зйомки – під Ростовом, поблизу Каменськ-Шахтинського. Дата – 25 червня», – пише Згурець.

Він додав, що в 2012 році Росія отримала від Італії для тестування чотири бронемашини - два легких танки «Centauros» з гарматами 105 і 120 мм і два бронетранспортери «Freccia», оснащених бойовими модулями з гарматами 25 і 30 мм. Та, що знята під Ростовом – з 25-мм гарматою. 

«Ймовірно, Росія вирішила випробувати італійську бронетехніку в реальних бойових діях? Цікаво, що з цього приводу думають самі італійці та керівництво НАТО, яка заявляє про призупинення військово-технічного співробітництва з Росією», – припускає військовий експерт.

Довідка:

«Freccia» – сучасна італійська багатоцільова броньована машина. Створена концерном Iveco FIAT Oto Melara. Розроблена на основі важкого бронеавтомобіля «Кентавр».

Перші прототипи з'явилися в 1996 році. На Заході такі машини називають колісними танками.

«Freccia» належить до класу бойових машин піхоти і може перевозити вісім десантників з повним озброєнням. Сильна сторона цих бронемашин – хороший захист від мін, внутрішній комфорт і м'якість руху навіть по пересіченій місцевості, яку забезпечує гідропневматичне підвіска.

Як повідомляє «Российская газета», під час випробувань в Росії фахівці відзначили м'якість ходу, швидкий розгін до максимальної швидкості, точність стрільби 120-мм гармати, в тому числі на ходу під кутом 45 градусів. Однак проблеми почалися, коли вдарили морози.

Вже при -10 італійська бронетехніка відмовилася заводитись. Їх довелося відігрівати в гаражах. Лише після цього вони виїхали на полігон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів