Путін шантажує Україну введенням військ (відео)

12:56 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Президент Росії нагадав у четвер, що Рада Федерації надала йому право використати збройні сили на території нашої країни, й запевнив: «Ми повинні зробити усе, щоб допомогти людям Південного Сходу України захистити їхні права. І за це ми будемо боротися».

Інтернет-видання «Еспресо.TV» звертає сьогодні, 17 квітня, увагу на те, що під час «діалогу з країною», яку транслює в тому числі «Щоденний Львів», президент Росії Путін заявив:

«Ми повинні зробити усе, щоб допомогти людям Південного Сходу України захистити їхні права. І за це ми будемо боротися. Нагадую, що Рада Федерації надав мені право використовувати війська на території України. Дуже сподіваюся, що мені не доведеться скористатися цим правом, і що політико-дипломатичними засобами нам удасться вирішити всі гострі, якщо не сказати найгостріші проблеми сьогоднішнього дня в Україні».

«Espreso.tv» звертає увагу й на таку на заяву Путіна під час його сьогоднішнього «діалогу з росіянами»: «Україна і Росія – єдиний по суті народ, який впродовж століть хотіли розтягнути в різні боки». При цьому він послався на теоретиків «білого руху», які обгрунтовували, що Україна і Росія є нероздільними.

Натомість «Українська правда» звертає увагу на те, що Путін назвав південний схід України Новоросією й хоче гарантій для російських і російськомовних громадян цього регіону – цитуючи такі його заяви:

«Космпроміс має бути знайдений не між третіми гравцями, а між різними політичними силами всередині самої України.З боку ми можемо тільки підтримувати і супроводжувати. З приводу того, що попереду: спочатку референдум, а потім вибори. Або спочатку потрібно стабілізувати ситуацію за допомогою виборів а потім провести референдум. Питання ж навіть не в цьому. Питання в тому щоб забезпечити законні права росіян і російськомовних громадян південного сходу України».

Але водночас «Українська правда» звертає увагу на такі заяви Путіна в ході його сьогоднішнього «діалогу з росіянами»: 

«Харків, Луганськ, Донецьк, Херсон, Миколаїв, Одеса не входили до складу України в царські часи. Це все території, передані в двадцяті роки радянським урядом, навіщо вони це зробили – Бог їх знає. Потім за різними причин ці території пішли, а народ же там залишився. Так, сьогодні вони громадяни України. Але вони повинні бути рівноправними громадянами своєї країни. Нам потрібно спонукати їх у тому, щоб в Україні було знайдено вирішення питання – де гарантії? І жителі сходу та півдня України вас теж запитають. І нас і сьогоднішніх правителів у Києві. Ну добре, будуть вибори 25-го ви хочете, щоб ми їх визнали? А завтра ви надішлете до нас чергового олігарха. Ось нам знайти відповідь на це питання потрібно».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Путін проголосив росіян корінними мешканцями» сходу України й дезінформував, що там «кинули на мирних громадян танки та авіацію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів