Путін пропонуватиме президенту Франції й канцлеру Німеччини введення в Україну миротворців ООН

15:58 5 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міноборони РФ

Представник МЗС Росії Алєксандр Лукашевич заявив у четвер, що в рамках візиту президента Франції Франсуа Олланда й канцлера Німеччини Ангели Меркель до Москви може обговорюватися введення в Україну миротворців ООН.

«У рамках візиту президента Франції Франсуа Олланда й канцлера Німеччини Ангели Меркель до Москви може обговорюватися введення в Україну миротворців ООН», – повідомив сьогодні, 5 лютого, телеканал «Еспресо.TV», конкретизуючи при цьому:

Про це заявив представник МЗС Росії  Алєксандр Лукашевич. Дослівно ж він сказав:

«Подібні плани на експертному рівні в принципі обговорювалися і обговорюються. Будемо дивитися по ходу переговорів. Розраховуємо, що і цього питання буде внесена ясність».

Лукашевич додав, що Росія не знає, з чим їдуть в Київ і Москву Олланд і Меркель, але сподівається, що ці пропозиції будуть конструктивними. Російський дипломат повідомив також:

«Є план, який вони спочатку обговорять в Києві, а потім якісь свої міркування висловлять завтра в Москві. Я не знаю, який характер носить цей план, але я сподіваюся, що він враховує багато пропозиції, в тому числі комплексного характеру, висунуті в останні дні нашим президентом».

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд прибувають сьогодні у другій половині дня у Київ, а завтра мають намір відвідати Москву. За словами Олланда, у нього з Меркель є варіант рішення з врегулювання кризи в Україні. Разом з тим, у ЗМІ повідомлять, що лідери Німеччини та Франції запропонують сценарій перетворення Донбасу в нове Придністров'я».

Ремарка «Щоденного Львова»: ідея Путіна щодо миротворців ціл ком зрозуміла – якщо ті стануть між українськими військами й російськотерористичними, то це надовго «заморозить» конфлікт на Донбасі – як це сталося, приміром, у Придністров'ї.

Як інформував «Щоденний Львів», учора більшість Верховної Ради відхилила пропозицію «Опозиційного блоку» запросити псевдомиротворців, натомість сьогодні Путін призвав на військові збори резервістів збройних сил, МВС і ФСБ Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів