Путін продовжуватиме війну проти України, – експерт

22:12 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: paus144.livejournal.com

Цього висновку дійшов у п’ятницю, підбиваючи підсумки 12 вересня, керівник ЦВПД і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у п’ятницю коментувати підсумки 12 вересня традиційно для нього – «з поганого:

1. Прогноз, що російсько-терористичні війська будуть використовувати перемир'я на Донбасі для максимального нарощування своєї бойової потужності, повністю збувається. Російською бронетехнікою й артилерією вже нікого не здивуєш. Однак на контрольованій бойовиками території нами фіксуються вже й російські зенітно-ракетні комплекси ППО (зокрема, в районі Донецька), а це вже дещо інша пісня. 

Також у Луганській і Донецькій областях та прикордонних територіях РФ російські окупанти створюють навчально-тренувальні табори для підготовки бойовиків зі широкого спектру військових спеціальностей – від механіків-водіїв танків до диверсантів-розвідників. Все це означає, що коли Київ вирішить продовжувати бойові дії, то вони будуть значно напруженішими, аніж раніше.

Втім, як бачимо, українська влада твердо націлилася на мирне врегулювання конфлікту. Що з цього вийде – подивимося. Будемо вірити в краще. 

2. Став зрозумілим сенс нинішньої ротації російських військ. Справа не тільки в тому, що окупантів непогано пошарпали наші війська, і їм потрібна свіжа кров (точніше – гарматне м'ясо), а й у заміні «неблагонадійного» елемента. Зокрема, у знову прибувають підрозділах явно менше військовослужбовців слов'янської зовнішності. 

Бачимо тому дві причини. По-перше, все менше «слов'ян» серед російських військовослужбовців відчувають бажання воювати проти українців.

По-друге, резонанс від загибелі солдатиків з околиці Російської імперії буде значно меншим, аніж від того, що труни повертаються до Пітера або Пскова.  Висновок теж зрозумілий: Путін вирішив йти до кінця, ведучи війну, ц не дивлячись на негативний для нього резонанс у російському суспільстві. 

3. Віце-прем'єр України Гройсман заявив: сума збитків від конфлікту на сході України становить 11888000000 гривень. Йдеться про ті зруйновані об'єкти, про які є інформація (а їх нараховано 11 325 – це житлові будинки, школи та лікарні, об'єкти системи енергопостачання і промислові об'єкти).

Точну суму збитків назвати неможливо. Плюс забезпечення вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей. 

Мені цікаво те, як вожачки «ДНР» і «ЛНР» збираються відновлювати вбитий ними Донбас, якщо настільки жваво рвуться вийти зі складу України? Розраховують на те, що їм все відбудує Путін?

Але ж Путін, бідолаха, ніяк Крим переварити не може – там чортзна-що твориться. Плюс колосальні збитки економіки РФ від санкцій (сьогодні рубль показав новий рекорд падіння). Про яку російську допомогу йдеться? 

Задум Москви зрозумілий: чим більше зубожіє Донбас, тим легше можна їм управляти за копійки. Але самі жителі Донбасу, які живуть на окупованих територіях (до слова, як і місцеві бойовички), повинні розуміти те, яке гетто готує їм Кремль. 

Із хорошого: 

1. Президент Порошенко сьогодні пояснив: так званий «особливий тимчасовий режим» функціонування місцевого самоврядування на Донбасі не буде нести загрози територіальній цілісності або суверенітету України. 

Я, чесно кажучи, не особливо розумію те, як цей план можуть підтримати терористи, котрі однозначно заявили, що не бачать себе у складі України. Буду сподіватися, що на Банковій знають щось більше, якщо роблять такі заяви. 

2. Радник глави МВС Геращенко повідомив: Україна не видаватиме Росії руфера Мустанга (Павла Ушевца), якого Москва оголосила в міждержавний розшук. 

Пустотливий і патріотичний подвиг Мустанга відомий усім: розмальована їм у кольори українського прапора зірка на московській висотці й піднятий на ній прапор України, вочевидь, досі сняться Путіну в кошмарах. У тому самому страшному сні, де він раптом прокидається з оселедцем і в шароварах. 

Тут не зовсім зрозуміло. Якщо Росія не воює проти України й взагалі мирна держава (про що постійно товче Москва), то з чого б вчинок руфера так роздратував Кремль, що той подав аж у міждержавний розшук?

Хтось від вчинку руфера постраждав? Якесь майно знищено?Або українська символіка вже офіційно заборонена в Росії? Забавно виглядає ця істерика Кремля. 

Своєю чергою, позиція МВС України абсолютно адекватна. Мустанг – громадянин України, і її святий обов'язок – захистити свого патріота. Так що дірку від бублика їм, а не Мустанга. 

3. Російські нафтові компанії «Роснефть», «Транснефть» і «Газпром Нафта» потрапили до списку нових обмежувальних заходів ЄС щодо РФ. Підключилися й США: під їх санкції потрапили 5 російських енергетичних компаній, у тому числі «Газпром», «Лукойл», «Роснефть». 

Рука дядька Сема ніжно потеребила вим'я священної корови Путіна. Тепер надої явно впадуть. 

До слова, Путін обурився, що ватажка «ДНР» Захарченка ЄС також вніс до списку санкцій. Мовляв, а цього славного хлопця за що? 

Я так розумію, Путін сподівався, що Захарченко буде, окрім «прем'єрства», підробляти човником і возити йому з Європи норвезького лосося. Зірвалося. Прикро. 

4. Із циклу чергової російської дикості. У Держдумі РФ забажали, щоб екологи оцінили можливу шкоду, яку може завдати будівництво розділових ровів, стіни та інших споруд на кордоні Росії і України. Мовляв, плани України можуть завдати значної шкоди флорі й фауні п'яти російських регіонів, уздовж яких буде побудована стіна. 

Ну одне слово: виродки. Вони залили кров'ю українських хлопців українську землю, своїми «Градами» вони знищили інфраструктуру цілого українського регіону, стерли з лиця землі лікарні та школи, й цілі населені пункти. А коли Україна поставила метою відгородитися від цієї зграї скажених собак – почали гундосити про загрозу для російських берізок і липок. 

Видно, переживають, що на тлі «санкцій у відповідь» РФ на імпорт одягу з Європи ні з чого буде плести лапті». 

Дмитро Тимчук написав це сьогодні, 12 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» й на сайті «ІС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів