Путін продовжує погрожувати Україні «спільним майбутнім» з Росією

17:05 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 061.ua

Президент Росії заявив у п’ятницю: «Потрібно впливати на владу в Києві».

Президент Росії Путін заявив сьогодні, 19 червня, на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі:

 «Попри всі складнощі сьогоднішнього дня, я завжди вважав і продовжую вважати, що росіяни і українці – це один народ, один етнос, в усякому разі, зі своїм своєрідністю, зі своїми культурними особливостями, але із спільною історією, культурою, спільними духовними коренями. Хоч би що відбувалося, в остаточному підсумку Росія і Україна, так чи інакше, приречені на спільне майбутнє.

Ми зі самого початку виходили і виходимо з того, що Україна має право на власний вибір – і на цивілізаційний, і політичний, і економічний, на який завгодно. Саме Росія була ініціатором дезінтеграції Радянського Союзу і надання суверенітету усім цим країна».

Відтоді нічого не змінилося, але Російську Федерацію та Україну пов'язують ще конкретні речі сьогоднішнього дня – спільна інфраструктура, правила регулювання, а також можливість говорити безперешкодно однією мовою. Це нас стосується, це стосується наших інтересів. Ми завжди виходили з того, що завжди навіть спірні питання, і це природно, що у сусідів виникають суперечки, (вирішуються) шляхом переговорів, але якщо в цей переговорний процес включаються треті гравці, то ми вважаємо, що вони повинні враховувати і наші інтереси, а не просто ставити нас перед вибором».

Заяву передав у п’ятницю власний кореспондент агенції УНІАН у Росії. Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 19 червня:

«Президент РФ Путін вважає, що необхідний прямий діалог між Українське владою і бойовиками «ДНР» та «ЛНР». Про це він сказав на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму.

Путін заявив: «Як мантру щодня нам повторюють, що Росія повинна вплинути на південний схід України. Ми впливаємо, але вирішити цю проблему тільки за допомогою нашого впливу неможливо. Потрібно впливати на владу в Києві». 

Він також укотре звинуватив Захід у війні в Україні і нехтуванні геополітичними інтересами РФ. Відповідаючи на питання про те, що потрібно зробити для врегулювання ситуації, Путін заявив, що потрібен «прямий діалог між Луганськом, Донецьком і Києвом».

Президент РФ стверджував також: «Все має бути зроблено за узгодженням з Донецьком і Луганськом. Ніякого прямого діалогу ми не бачимо. Є тільки намітки, що він починається. Але минуло вже занадто багато часу відтоді, як Мінські угоди були підписані».

Він також вважає, що, за його словами, Україна повинна почати «економічну реабілітацію цих територій».

Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів