Путін продовжує домагатися амністії й легалізації російських диверсантів та колаборантів на Донбасі (відео)

13:05 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Президент РФ вимагає припинити тиск на терористів і розпочати з ними політичний діалог.


Відео: videoarxivarius

Президент Російської Федерації Путін заявив сьогодні, 18 грудня, на прес-конференції, що керівництву Українитреба «припинити тиск на жителів Донбасу» і почати політичний діалог з його диверсантами й колаборантами. Дослівно ж він сказав про це так:

«Ми за виконання мінських домовленостей. Тут важливо, щоб і київська влада виконувала всі свої домовленості.

Ось була домовленість, що буде ухвалено закон про амністію (для сепаратистів, які не бралися за зброю – «Українська правда».). Де він?

Нам весь час говорять про те, що було ухвалено закон про особливий статус (Донбасу) – але він не міг діяти… Тому що закон міг набути чинності і реально почати роботу лише тоді, коли був би ухвалений акт про розділову лінію – а він так і не був ухвалений. 

Тому треба припинити займатися компіляцією. Потрібно зрозуміти, що якщо Україна хоче відновити мир, спокій і територіальну цілісність, то потрібно поважати людей, які проживають на окремих територіях країни. А поважаючи, вести з ними прямий, відкритий, чесний політичний діалог – саме політичний. І припинити тиск. Сподіваюся, що зрештою цим шляхом всі й підуть».

Заяву Путіна передає в четвер інтернет-видання «Українська правда», яка також додає:

«Путін заявив на щорічній прес-конференції в Москві, що росіяни, які воюють на Донбасі, не є найманцями, так як вони, нібито, не отримують грошей. А відповідаючи на питання, хто відповість сім'ям російських військових, які загинули на Донбасі, він визнав, що в Росії за все відповідає він.

Дослівно ж Путін сказав про це так: «У Росії, як і в будь-який інший президентській республіці, за все відповідає президент. Що стосується військовослужбовців, то за їхню долю несе відповідальність верховний головнокомандуючий. У нас це одна і та сама особа».

Але він не вважає російських бойовиків на Донбасі найманцями, стверджуючи: «Всі люди, хто за покликом серця виконують свій обов'язок, або добровільно беруть участь в якихось бойових діях, в тому числі і на Південному Сході України, не є найманцями, бо за це грошей не отримують».

Путін також заявив, що в Росії вважають, що каральну операцію на Донбасі після «держперевороту» веде Київ, а не Москва, й що Україна намагалася вирішити проблему Донбасу силою, спочатку правоохоронцями, потім армією. Дослівно ж він сказав про це так:

«Зараз теж намагаються вирішити силою – за допомогою економічної блокади. Вважаю цей шлях абсолютно безперспективним, шкідливим.

Сподіваюся, що в результаті діалогу, а ми готові виступити як посередники, вдасться вийти на прямий політичний діалог, і цими способами і політичними інструментами врегулювати ситуацію. Аж до відновлення єдиного політичного простору».

Про це також повідомляє в четвер інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів