Путін посилає на схід України мотострілецьку бригаду, на 70% укомплектовану солдатами-строковиками

21:16 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: crime.in.ua

Як повідомив прес-секретар комітету «Солдатські матері Санкт-Петербурга» Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків змушують до підписання контрактів для подальшої відправки в Україну.

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 22 січня, в повідомленні «Пітерських строковиків направляють воювати в Україну, – ЗМІ»:

«138-ма окрема гвардійська мотострілецька бригада, яка днями вирушає на схід України, на 70 відсотків укомплектована солдатами-строковиками, головним чином з Петербурга. Про це в середу повідомив «Новый регион».

З'єднання доукомплектували строковиками, зазначило видання, після того, як воно минулого літа понесло істотні втрати в боях в Україні. «Новый регион» підкреслив також, що українським силовикам вже відомо про місцезнаходження бригади та її планований маршрут.

Як розповів «Граням.Ру» прес-секретар комітету «Солдатські матері Санкт-Петербурга» Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків дійсно змушують до підписання контрактів для подальшої відправки в Україну. «Як нам розповіли батьки, приблизно по 70-80 осіб збирали в актовому залі, ображали і не відпускали, поки вони не погоджувалися підписати контракт», – пояснив громадський діяч.

Всього, продовжив Передрук, протягом останніх місяців в комітет надійшло п'ять подібних звернень від батьків строковиків: перше в грудні, решту 8-11 січня. Крім того, інформація такого роду повідомлялася під час анонімних дзвінків на гарячу лінію організації.

«За оцінками батьків, близько 80 строковиків підписали контракти, проте ці цифри приблизні і неперевірені», – розповів Передрук. Він додав, що всі заяви організація передає у військову прокуратуру».

Про це повідомляється в четвер на сайті  інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», найманець анонсував вторгнення ще 20 тисяч росіян на Донбас – щоб захопити його повністю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів