Путін погрожує «всіма засобами», якщо «свавілля почнеться в східних регіонах» (відео)

15:10 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: voronz.in.ua

Про це він заявив у вівторок журналістам у своїй резиденції в Ново-Огарьово.

Зокрема Путін стверджував їм сьогодні, 4 березня: «Оцінка того, що відбулось в Україні, може бути тільки одна – це антиконституційний переворот та озброєне захоплення влади». За словами Путіна, до цих пір немає відповіді на питання «Для чого це зроблено?».

«Янукович – легітимний президент України»

Під час першого публічного виступу Путіна перед журналістами з часу початку кримської кризи він також висловив переконання, що Янукович є легітимним президентом України. На думку Путіна, жоден з легітимних способів усунення від влади президента України у Києві не був використаний.

Він також зауважив: «Зрозуміло, що у нього немає жодної влади, однак... легітимним президентом юридично, безумовно, є тільки Янукович». Водночас, Путін додав: «Він (Янукович. – Ред.) і так здав, по суті, усю владу, й у нього, я вважаю, ... не було жодних шансів переобратись».

Через це Путін висловив нерозуміння того, навіщо українська опозиція «займалась незаконними антиконституційними діями та втягувала країну у той хаос, в якому вона сьогодні опинилась». На думку Путіна, опозиція в Україні домоглась «зворотного ефекту» та лише «розкачала ситуацію у країні», але «цими діями значною мірою розкачали схід та південний схід України».

Необхідності введення військ поки що немає

Щодо можливого введення російських військ в Україну, рішення про яке за зверненням Путіна ухвалила Рада Федерації 1 березня, він зауважив, що «наразі такої необхідності немає», однак додав: «Але можливість така є». При цьому Путін пояснив присутнім на зустрічі журналістам, що саме може слугувати приводом для використання такої можливості: «Звичайно, крайній випадок»

Відтак Путін і нагадав, що у Росії є пряме звернення, за його словами, «легітимного президента України Віктора Януковича про використання збройних сил для захисту життя, свободи та здоров'я громадян України». Про це повідомляє сьогодні, 4 березня, Українська служба «Deutsche Welle».

Натомість в «BBC Україна» почули й зрозуміли сказане Путіним так:

«Путін заявив, що необхідності використовувати війська в Україні поки немає, але можливість така є. При цьому він назвав нову українську владу нелегітимною й звинуватив її: «Це антиконституційний переворот, збройне захоплення влади. З цим ніхто не сперечається. Хто з цим сперечається? Питання для мене, на яке не можу відповісти ні я, ні мої колеги, з якими я дуже багато обговорював цю проблему по телефону, – навіщо це зробили? Навіщо потрібно було займатися незаконними, антиконституційними діями і втягувати країну в той хаос, в якому вона сьогодні опинилася».

За словами Путіна, «ми бачимо розгул неонацистів, націоналістів, антисемітів». Відтак він пригрозив: «Якщо ми побачимо, що це свавілля починається в східних регіонах (України. – Ред.), то ми залишаємо за собою право використовувати всі засоби».

Легітимність Януковича

Путін також заявив, що «єдиним легітимним президентом України є Віктор Янукович» – хоч, за його словами, відповідно до угоди, укладеної між владою та опозицією за посередництва ЄС 21 лютого, Янукович і так позбувся б влади, бо він не мав шансів переобратися на новий термін. Путін визнав, що «люди, які збиралися в Києві, хотіли змін», однак додав: «Не можна заохочувати незаконні зміни. На пострадянському просторі, де дуже слабка економіка, слід діяти виключно конституційним шляхом».

Він заявив також, що корупція в Україні досягла таких меж, що «і не снилися в Росії», і що ні за якої влади простим українцям не жилося добре. Тож Путін резюмував: «На мій погляд, ця революційна ситуація складалася давно, з перших днів незалежності України. Збагачення і розшарування суспільства, у нас цих проблем достатньо, і у нас вони носять дуже гострий характер, а в Україні це ще гостріше, ще гірше, зведено в куб і в квадрат».

Путін також зазначив, що Росія надасть фінансову допомогу Криму, який звернувся до Москви за гуманітарною підтримкою.

Як бачимо, явно манія величі спонукає цього східного деспота брати на себе нахабство судити те, що відбулося не в його державі. Тож на його тлі навіть лідер КНДР виглядає невинним ягнятком. Адже «свавілля в східних регіонах» розпочали якраз його, ще м'яко висловлюючись, «артисти».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Севастополі одеситами назвалися учасники штурму Харківської облдержадміністрації, відтак ЗМІ дійшли висновку, що Україною гастролює одна трупа «російських патріотів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів