Путін погрожує продовжувати війну доти, поки Україна не подрібниться на автономії, аби він їх анексував

10:25 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 061.ua

Президент Росії заявив в інтерв'ю єгипетській газеті «Аль-Ахрам», що «криза триватиме доти, доки самі українці не домовляться між собою» й зажадав, «щоб влада в Києві почула свій народ, знайшла спільну мову й домовилися з усіма політичними силами й регіонами країни, виробила б таку формулу конституційного устрою держави».

«Путін підтримуватиме війну доти, поки Україна не піде на поступки», – повідомило сьогодні, 9 лютого, інтернет-видання «Українська правда», конкретизуючи при цьому:

«Конфлікт в Україні буде тривати доти, доки українська влада не домовиться з проросійськими бойовиками-сепаратистами в Донецькій і Луганській областях. Про це заявив президент Російської Федерації Путін в інтерв'ю єгипетській газеті «Аль-Ахрам» перед візитом до Єгипту, текст якого публікує сайт президента РФ. Зокрема у ньому сказано:

«Найважливішою умовою стабілізації ситуації є негайне припинення вогню, так званої антитерористичної, а по суті каральної операції на південному сході України.  Спроби Києва економічно тиснути на Донбас, блокувати його життєдіяльність лише ускладнюють ситуацію. Це шлях у нікуди, що загрожує великою катастрофою.

Очевидно, що криза триватиме доти, доки самі українці не домовляться між собою. Доки не буде покінчено з розгулом радикалізму й націоналізму, а суспільство – консолідоване навколо позитивних цінностей і справжніх інтересів України.

Для цього потрібно, щоб влада в Києві почула свій народ, знайшла спільну мову й домовилися з усіма політичними силами й регіонами країни, виробила б таку формулу конституційного устрою держави, за якої було б безпечно й комфортно жити всім громадянам, у повному обсязі дотримувалися б права людини. Зараз треба зробити все, щоб сторони конфлікту сіли за стіл переговорів.

У цьому зв'язку російська сторона виступає за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом, за продовження роботи в рамках контактної групи. Зі свого боку плануємо цьому активно сприяти».

Ремарка «Щоденного Львова»: оскільки «формула конституційного устрою держави», про яку вперто торочить Путін – це, як відомо, федералізація України – її подрібнення на автономії, одну з котрих – Кримську – Росія уже окупувала, як бачимо, її президент не відмовився від спроб анексувати наступні терени нашої країни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів