Путін підкуповує Україну дешевим газом і кредитами

10:19 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Така неофіційна інформація про неформальну зустріч у Сочі президентів Росії і України логічно вписується у страх Кремля залишитися "слов'янським сиротою" після підписання Україною у листопаді угоди про асоціацію з ЄС.

На неформальній зустрічі у Сочі Владіміра Путіна і Віктора Януковича у президента Російської Федерації здали нерви перед загрозою втрати України з орбіти впливу Росії у зв'язку з можливим підписанням Україною у листопаді угоди про асоціацію з ЄС. Тому майже завжди прямолінійний і самовпевнений Путін цього разу зробив Януковичу пропозицію, від якої, як кажуть, бізнесмени дуже важко відмовитися. 

За неофіційною інформацією з Києва, Росія готова запропонувати Україні перегляд газової угоди між Росією та Україною і зменшення ціни на природний газ на 60%. Крім того, Росія запропонує Україні великі кредитні ресурси для стабілізації економіки держави, зважаючи на те, що до кінця року Україні  тільки на зарплати та інші виплати для бюджетної сфери не вистачатиме 14 млрд грн. 

З такої інформації у експертів постає щонайменше три питання: 1) чи є у природі ціна, за яку варто продати європейський вибір України? 2) чи можна вірити в обіцянки Росії, яка вже неодноразово, кажучи мовою геополітичних гравців у карти, кидала Україну і зробить це ще не раз у майбутньому? 3) чим віддаватиме Україна борги Росії - державною незалежністю і колоніальним статусом? 

Кредитні ресурси мають також США, ЄС і Китай, які живуть, так би мовити, не споживацько-сировинним життям як Росія, а розвинутим - продуктивно-економічним.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів