Путін не визнає недоторканність теперішньої України

16:14 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

За його «логікою» в лапках, Будапештські угоди про гарантії територіальної цілісності нашої країни не можуть поширюватися на нову владу в Києві, бо вона прийшла в результаті революції.

Під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 4 березня, в Ново-Огарьово під Москвою, Путін зокрема стверджував:

«Коли ми зазначаємо, що це антиконституційний переворот, то нам кажуть: ні, це не збройне захоплення влади, це революція. А якщо це революція, то тоді мені важко не погодитися з деякими нашими експертами, які вважають, що на цій території виникає нова держава. А з цією державою, щодо цієї держави ми жодних зобов’язуючих документів не підписували».

Путін навів при цьому аналогію з подіями 1917 року в Росії, коли внаслідок революції розпалася Російська імперія, і виникла нова держава. Повідомляючи про це у вівторок, «Радіо Свобода» нагадує, що Будапештські угоди, а точніше – Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – це міжнародний договір, укладений 5 грудня 1994 року між Україною, США, Росією і Великою Британією про без’ядерний статус України, який містить пункти, що надають Україні гарантії її суверенітету і безпеки.

Але, як чуємо від Путіна, йому договори й закони не писані. Стосовно ж його вигадки, що він нібито має справу з якоюсь «не такою» Україною, то хіба що або цілковитий неадекват, або лицемір здатний ігнорувати той факт, що її виконавчу владу сформував законодавчий орган – парламент, депутатів якого обрано ще до революції.

А щодо його «аналогії» з подіями 1917 року в Росії, коли внаслідок революції розпалася Російська імперія, то Україна, на відміну від неї, не перейменувалася в якийсь союз чи абищо. А відтак Путін вдається до цілковито абсурдних вивертів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів