Путін хоче відтягнути завершення війни на сході України – вимагає продовжити перемир'я там

20:48 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Президент РФ також зажадав у середу звільнення з полону російських диверсантів і колаборантів..

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 25 червня, в повідомленні «Путін вимагає від Порошенка продовжити перемир'я»:

«Президент Росії  Путін в розмові з лідерами України, Франції та ФРН висловився за продовження термінів припинення вогню в Україні. «Відбулася телефонна розмова Путіна з Порошенком, Олландом і Меркель. Під час ґрунтовного обміну думками про кризову ситуацію в Україні акцентовано необхідність збереження перемир'я і створення умов для належного контролю за режимом припинення вогню, наголошено на важливості звільнення конфліктуючими сторонами утримуваних осіб», – повідомили в прес-службі Кремля.

«Путін висловився на користь продовження терміну припинення вогню та налагодження сталого переговорного процесу», – додали в прес-службі.

«Була висловлена впевненість, що деескалації обстановки буде також сприяти згода Ради Федерації РФ  відкликати постанову від 1 березня 2014 про можливість використання російських Збройних сил на українській території», – повідомили в Кремлі.

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні у чотирьохсторонньому форматі відбулася телефонна розмова за участю Президента України Петра Порошенка, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і російського лідера Володимира Путіна, яка була присвячений реалізації мирного плану для сходу України.

За підсумками розмови сторони домовильсь підтримати наступні кроки:

1. Забезпечити систему моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів і передачі пунктів пропуску на українсько-російському кордоні) за участю спостерігачів ОБСЄ, включаючи представників Росії, на час припинення вогню;

2. Продовження переговорів Тристоронньої контактної групи 26 червня;

3. Обмін списками заручників і публічні заяви керівництва РФ щодо звільнення людей до всіх, хто зараз їх утримує.

Також Петро Порошенко погодився з пропозицією Ангели Меркель зробити Віктора Медведчука посередником на переговорах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів