Проти російської окупації й сепаратизму протестували не менше 10 тисяч харків’ян (відео)

20:16 9 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 057.ua

Вони скандували у неділю: «Путіна – геть!», «Україна, вставай!», «Крим і Харків – разом!», «Харків – це Україна1», «Слава Україні – героям слава!» і інші.


Відео: KostyaUkraineKharkiv

Видання «057.ua – Сайт міста Харкова» повідомляє сьогодні, 9 березня:

«Активісти харківського Євромайдану і жителі міста пройшли вулицею Сумською. Участь у заході взяли, щонайменше, 10 тисяч осіб. Люди пройшли від пам'ятника Шевченку до площі Конституції, повідомляють місцеві ЗМІ.

Мітингувальники несли безліч українських прапорів і плакатів, скандуючи «Путіна – геть»», «Україна, вставай!», «Крим і Харків – разом»», «Харків – це Україна»», «Слава Україні – героям слава»» та інші. У середині колони активісти розгорнули величезний 127-метровий національний прапор.

Натомість «Радіо Свобода» інформує в неділю в повідомленні «Шевченківський Майдані у Харкові закликав Путіна «йти додому»:

«Сьогодні у Харкові біля пам’ятника Тарасу Шевченку тривало свято на честь його 200-річчя. Активісти Євромайдану тримали у руках плакати з поезією Кобзаря, прапори з його портретом і плакати з написами «Ні малоРосії!», «Україні слава!», «Угода з ЄС!», «Putin, go home!», «Путін, геть руки від України!».

Майже десять тисяч харків’ян стали учасниками масштабного поетично-музичного свята за участю фольклорних, театральних колективів як самого Харкова, так і з Полтави. У фіналі святкового Євромайдану активісти пройшлися урочистою ходою від пам’ятника Шевченку до площі Конституції, в середині колони несли величезний державний прапор».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів