Процес вступу України до ЄС триватиме довго, - експосол Польщі

12:38 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

Його хід залежатиме, зокрема, від відносин України з НАТО

Україна важлива для Спільноти та їй місце в об’єднаній Європі. Як стверджує колишній посол Польщі в Києві Ян Пєкло саме такий сигнал намагалася донести світу Єврокомісія своїм рішенням рекомендувати початок переговорів про членство України в Європейському Союзі, пише DailyLviv.com

Дипломат в ефірі Польського радіо сказав, що процес вступу триватиме тривалий час і його хід залежатиме, зокрема, від відносин України з НАТО:

Читайте також: Україна виконала 4 з 7 критеріїв кандидата на вступ в ЄС

«Єврокомісія, скажімо, заскочила в останній вагон, і це певний сигнал, що Україна важлива для світу і має бути в Євросоюзі. Але це точно не відбудеться ані завтра, ані післязавтра. Я впевнений, що подібно до Польщі, Україна спершу отримає гарантії від НАТО, і лише після цього приєднається до ЄС, уже за нового Європарламенту і Єврокомісії»

Читайте також: У грудні Україна може отримати сигнал щодо вступу в ЄС — Бербок

Остаточне рішення щодо переговорів про вступ мають прийняти одноголосно всі країни ЄС. Це може статися вже в грудні. Угорщина уже виступила проти вступу України до Євросоюзу в нинішніх умовах війни. Очільник угорської дипломатії негативно оцінив рекомендацію Єврокомісії почати переговори про вступ з Україною.

Нагадаємо, шлях до ЄС Україна планує пройти менше ніж за 2 роки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів