Протести в Україні – мирні, попри випадки провокацій, - «Інтерньюз-Україна» (доповнено відеосюжетами)

17:44 3 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.com

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» закликала журналістів з Європейського Союзу та всього світу максимально точно висвітлювати події в Україні. Дуже важливо, щоб світ знав правду про Україну і розумів мотиви поведінки її громадян. «Інтерньюз-Україна» хоче, щоб іноземні журналісти знали, що протести в Україні – мирні, попри випадки провокацій.

Повний текст звернення до журналістів у Європейському Союзі та у цілому світі:

"Дорогі колеги та друзі, Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» закликає поширити серед ваших колег та друзів такі два повідомлення. По-перше, протести в Україні мають мирний характер. По-друге, політичний режим у країні є жорстоким до громадян та журналістів. Деякі з вас ймовірно бачили відеозаписи насильства вчора поблизу Адміністрації Президента у Києві. Варто прояснити одне: це насильство не є основою протестів у країні, а стало результатом спеціальної операції, спрямованої на провокацію гарячого конфлікту між сторонами протистояння.

Головна ідея провокацій: дискредитувати мирний характер протестів в Україні та створити агресивний образ волевиявлення громадян. Деякі радикально налаштовані люди можуть наївно приєднатись до цих провокацій. Але вони є неймовірно маленькою кількістю серед тих, хто бере учать у протестах в Україні. У сотні тисяч людей, які вийшли на вулиці 1 грудня, - мирні наміри. Вони хочуть зміни режиму, але не хочуть крові. Вони хочуть вільну Україну, ненасильницьку європейську державу, в якій поважають верховенство права та засадничі свободи людей.

Величезна маніфестація була спричинена тим, що вранці 30 листопада міліцейські підрозділи силою розігнали мітингувальників, які виступали за європейську інтеграцію. Однак, режим є жорстоким. У ході подій 1 грудня та 30 листопада були здійснені напади на журналістів. Щонайменше 40 журналістів, включно із кореспондентами міжнародних ЗМІ таких як Reuters, Euronews тощо, постраждали від міліцейського нападу (детальніша інформація українською мовою за посиланням: http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/1/7004192/). Ці жорсткі дії суперечать міжнародному праву та конвенціям щодо захисту свободи слова.

Ваша підтримка необхідна і дуже цінна для нас. Разом ми маємо зупинити насильство.

Команда Міжнародної громадської організації  «Інтерньюз-Україна».

Довідка:

МГО «Інтерньюз-Україна» одна з найбільших громадських організацій, що працює в сфері медіа та комунікацій в Україні з 1996 р. Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Діяльність організації спрямована на розвиток незалежних і плюралістичних ЗМІ в Україні, підвищення стандартів роботи журналістів, удосконалення законодавчої бази, що регулює відносини в сфері медіа, розвиток демократії та основ громадянського суспільства, розвиток нових медіа, налагодження ефективної взаємодії між ЗМІ, громадськими організаціями та владою. Веб-сайт: http://internews.ua/, сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/internewsukraine.

Текст заяви англійською мовою читайте тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів