Протестувальники звільнили Львівську й ще три ОДА та КМДА (відео)

11:51 16 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Про це заявив сьогодні, 16 лютого, народний депутат від ВО «Батьківщина» Арсен Аваков.


Відео: news24

Він повідомив у неділю у своєму блозі на «Українській правді»: «На сьогоднішній ранок усі формальні умови закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових протестів у січні-лютому виконані. Штаб нацспротиву, Рада Майдану вимагають негайного введення Закону в дію».

Зокрема, йдеться про закриття близько 2000 кримінальних справ проти учасників протестів, остаточну реабілітацію 236 раніше заарештованих, а нині – які перебувають під домашнім арештом і поруках. Аваков підкреслив: «Звертаємо увагу влади, що у разі невиконання норми закону в найкоротший термін, Штаб нацсопротівленія залишає за собою право повернутися до тих форм протесту і реакції, які вважатиме адекватними – у тому числі і повторного блокування будівель та органів влади».

Він також зазначив, що наразі на барикадах на вулиці в Києві Грушевського зробили проїзд для автомашин (аналогічний проїзду на столичних вулицях Хрещатик (біля ЦУМу), Інститутській, Мііхайловській та Трьохсвятительській). Аваков додав: «На Грушевського буде наше КПП. Всі дії щодо реконструкції узгоджені з дислокованими на барикадах захисниками. Щойно «Беркут» припинить перешкоджати – будь-який цивільний зможе проїхати вулицею».

Аваков повідомив також, що вночі розблоковані Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Полтавська ОДА, «держслужбовці в них можуть приступити до роботи», натомість «КМДА буде передана під патронат ОБСЄ та від імені головуючої в ОБСЄ Швейцарії». За словами Авакова, Штаб нацспротиву зробив ці дії на виконання двох рішень Ради Майдану, які були прийняті одноголосно.

Нардеп також прогнозує: «У вівторок (18 лютого), схоже, все буде жорстко і всередині Верховної Ради і зовні. Бережіть сили і емоції». А «Українська правда» додає:

«Трохи згодом активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг. Глава КМДА Володимир Макеєнко акт передачі не підписав, але увійшов в будівлю мерії.

Напередодні на вулиці Грушевського у Києві почали частково демонтувати барикади для забезпечення проїзду в напрямку Паркової алеї та в напрямку урядового кварталу. У Самообороні Майдану заявили, що «барикаду не розбирають, вона навпаки укріплюється». 

17 лютого – кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції. Прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА.

При цьому вулиці які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів