Прокуратура оскаржила 7 рішень райради у 2014 році, – Яворівський район

16:03 3 лютого 2014 р.

Фото до новини

Прокуратура Яворівського району у 2013 році не оскаржила жодного розпорядження Яворівської райдержадміністрації, яке би суперечило чинному законодавству, але оцінила як протиправні три рішення Яворівської районної ради.

Перше таке рішенням прийняте райрадою у вересні 2013 року: "Про порядок погодження на призначення керівників закладів та установ спільної власності територіальних громад району". На це рішення райради прокуратура внесла подання голові Яворівської райради про усунення у цьому рішенні порушення законів "Про місцеве самврядування в Україні" і "Про освіту".

Друге рішення райради: "Про суспільно-політичну ситуацію в Україні" від 2 грудня 2013 року. 12 грудня районна прокуратура звернулася до Окружного адміністративного суду про визнання цього рішення протиправним і його скасування. 
Третє рішення райради, яке оскаржила прокуратура: "Про підняття Прапору Європи на будинку Яворівської рацонної ради".

Таку офіційну відповідь надала прокуратура Яворівського району на інформаційний запит Львівського прес-клубу.

В аналогічній відповіді Яворівської райради на інфораційний запит Прес-клубу зазначена вже більша кількість рішень органу місцевого самоврядування, до яких має претензії місцева прокуратура.
По-перше, подання прокурора з приводу рішення «Про порядок погодження на призначення керівників закладів та установ спільної власності територіальних громад району» було відхилене районною радою, після чого прокурор не подавав до суду адміністративний позов.
По-друге, адміністративний позов прокурора з приводу рішення райради «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» перебуває на розгляді в суді. Так само як і позов прокурора проти підняття прапора Європи на будинку районної ради.

Додатково прокуратура Яворівського району оскаржила у суді ще сім протиправних, на її думку, рішень Яворівської райради, прийнятих депутатами 27 січня 2014 року:
- «Про визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України»;
- «Про утворення виконавчого комітету Яворівської районної ради»;
- «Про утворення муніципальних дружин»;
- «Про звернення до керівників підрозділів Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, розташованих на території району»;
- «Про звернення до державних службовців, суддів, працівників правоохоронних органів та військовослужбовців району»;
- «Про підтримку звернень Львівської обласної ради»;
- «Про недовіру голові Яворівської районної державної адміністрації». Всі адміністративні позови прокурора з приводу цих рішень перебувають на розгляді в суді.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів