Президент Зеленський після розмови з терористом їде на фронт

12:13 22 липня 2020 р.

Фото до новини

23 липня президент України Володимир Зеленський разом зі швейцарською колегою планує відвідати прифронтову зону.

DailyLviv довідався, що для президента "є дуже важливим і цінним, коли світові лідери, які приїздять до України, разом зі мною вирушають на схід і бачать на власні очі, скільки лиха принесла Україні війна", – наголосив президент.

Тим не менш вже сьогодні Швейцарія є однією з країн, які найбільш активно допомагають українцям Донбасу. Серед усіх міжнародних донорів України Швейцарія входить до 10-ки лідерів.

За останні 5 років, з 2015 до 2019, в рамках Стратегії швейцарського співробітництва з Україною на проєкти швейцарської допомоги для Сходу України було виділено 125 млн. швейцарських франків.

В Україні реалізується 24 проекти технічної допомоги по лінії Федерального департаменту закордонних справ та Держсекретаріату економіки Швейцарії. Зокрема, це проекти зі сприяння розвитку місцевого врядування, покращення інфраструктури, енергоефективності, охорони здоров'я, сталого економічного розвитку.

Основними гуманітарними проектами є очищення питної води на Донбасі, доставка медикаментів та медичного обладнання. Завдяки гуманітарній допомозі Швейцарії до кінця 2020 року буде забезпечено питною водою 4 млн. жителів Донецької області по обидва боки від лінії розмежування.

З квітня 2015 року на схід було направлено 11 гуманітарних вантажів, останні з яких прибули у червні та грудні 2019 року. Загальна вартість 10-го та 11-го вантажів склала 3,3 млн. швейцарських франків.

Також додатково виділено 700 тис. швейцарських франків на подолання пандемії короновірусу в Україні.

Нагадаємо, що вчора президент Зеленський розмовляв з луцьким терористом і майже переконав його здатися правоохоронцям, виконавши одну з його вимог.

Додамо, після захоплення тетористом заручників у Луцьку поліція запроваджує надзвичайні заходи у Львівській і ще 8-ми областях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів