Президент запевнив, що ніколи не здасть Україну

20:20 3 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Президент Володимир Зеленський пояснив останні дії влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема – стосовно «формули Штайнмаєра».

Відеозвернення глави держави оприлюднено на його сайті. Президент зазначив: «Можливо, я зараз когось сильно засмучу, але «зрада» скасовується. Пояснюю чому, і дуже прошу вас мене почути. Завершення війни та повернення всіх українських територій наразі може обговорюватися на найвищому рівні лише на одному майданчику, і це – з устріч у «нормандському форматі».

Глава держави наголосив, що така зустріч не могла відбутися найближчим часом, оскільки на шляху до цього була перепона – найбільша, за його словами, страшилка останніх тижнів, – «формула Штайнмаєра». Зеленський роз'яснив основні засади цієї «дорожньої карти».

Насамперед, вона не передбачає визнання Україною анексії Криму та відмови від Донбасу, а також того, що вибори у ОРДЛО «відбудуться завтра й під дулом кулеметів». Президент наголосив: «Ця формула говорить лише одне – коли має запрацювати так званий закон про особливий статус Донбасу. А саме – після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України, законодавством України та після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулися відповідно до міжнародних демократичних стандартів. Ось із чим погодилась Україна у Мінську».

Володимир Зеленський підкреслив: «Українська сторона не підписувала спільних угод із «Л/ДНР». Ми відправили окремого листа пану Сайдіку, де засвідчили узгодження позиції щодо тексту цієї формули».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів