Президент запевняє, що з Дебальцевого вийшли 2475 бійців, а десантник – що решті допоможе 95-та бригада (відео)

22:58 18 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Петро Порошенко заявив у середу: «Станом на зараз вийшли з Дебальцевого підрозділи ЗСУ загальною кількістю 2475 військовослужбовців військового складу».


Відео: «5 канал»

Президент Петро Порошенко заявив сьогодні, 18 лютого, під час засідання РНБО: «Станом на зараз вийшли з Дебальцевого підрозділи ЗСУ загальною кількістю 2475 військовослужбовців військового складу. З них 2132 – це підрозділи Збройних Сил, 158 – Національна гвардія, інші – МВС».

Про це повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна». Натомість боєць 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Валерій Ананьєв повідомив сьогодні, 18 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «В Дебальцевому зараз дуже важко. Будемо допомагати прориватися з міста тим, хто з наших там залишився, щоб не вийшов черговий котел».

Своєю чергою, «Телеканал новин «24» передає сьогодні, 18 лютого, що речник АТО Анатолій Стельмах повідомив у середу:

«Триває планова передислокація частин і підрозділів АТО, які виконували бойові завдання із оборони Дебальцевого. Українські воїни здійснюють марш на певні позиції планово і організовано».

Але водночас у повідомленні зазначено: «Заступник командира 25-го батальйону «Київська Русь» з позивним «Грос» запевнив в ефірі «Телеканалу новин «24», що немає запланованого відходу українських військових».

Він стверджував також: «Верховнокомандувач введений в оману, штаб АТО дає неправдиву інформацію. Хлопці відходять пішки. Здебільшого техніка підірвана, вона не готова до використання. Тож більшість ідуть пішки, своїми силами по полях». 

За словами військового, Порошенко введений в оману через неправдиві дані, які подає Генштаб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів