Президент України вказав РПЦ на двері

13:20 7 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що російській церкві немає чого робити в Україні й закликав її представників повертатися в Росію.

Про це Глава держави заявив 7 середу, на міжнародній конференції «Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед». За словами Порошенка, після проведення Собору й обрання предстоятеля автокефальної української православної церкви, українська церква отримає справжню незалежність.

Президент зазначив: «Україна і я чітко поділяємо принцип не втручання держави в церковну діяльність, особливо іноземної держави».

Петро Порошенко процитував президента Росії й заявив, що за словами Путіна, РФ тримається на двох стовпах – російській православній церкві і ядерній зброї. Президент України також назвав ненормальним той факт, що в Кремлі збирали раду безпеки Росії на чолі з Путіним, щоб обговорити, як захистити РПЦ в Україні.

Президент України резюмував: «Дорогі мої, вам тут немає чого робити. Нема що робити вашій церкві, нема що робити вашим збройним силам, нема що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію».

Про це повідомили в середу, 7 листопада, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів